Hlavní obsah

Zabijačková polévka z kroupových jelit

Hodnocení:
(11)
Foto: archiv redakce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Zabijačkovou polévku mnozí z vás milují, ale dostanou se k ní málokdy. My tu pro vás dnes máme tip, jak si ji dopřát, i když zrovna žádnou zabijačku neděláte. Stačí vám na ni totiž kroupová jelítka!

Ingredience pro:
6 porcí
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 kroupová jelítka
  • 1.5 l vepřového vývaru
  • 3 utřené stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl a pepř
  • 150 g uvařených krup
  • nasekaná petrželka
  • čerstvé pečivo
Článek

Postup

Krok 1: Hladkou mouku orestujte dozlatova na suché pánvi a nechte vychladnout. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a na sádle orestujte dozlatova. Přidejte vymačkaná jelita, zalijte vývarem a nechte krátce provařit.

Krok 2: Přidejte hladkou mouku, utřený česnek, majoránku, sůl, pepř a vařte ještě deset minut. Nakonec vmíchejte kroupy a podávejte posypané nasekanou petrželkou. Nezapomeňte na čerstvé pečivo, nejlépe klasický chléb!

Tak co, máte chuť si ji uvařit?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama