Hlavní obsah

Štědrovečerní kapr devětkrát jinak. Smažený, nebo pečený?

Foto: zi3000, Shutterstock.com

Foto: zi3000, Shutterstock.com

Reklama

Co by to bylo za štědrovečerní večeři, kdyby se na ní neobjevil smažený kapr? S bramborovým salátem tvoří dvojku, na kterou jen tak něco nemá. A protože si ji mnoho z nás dopřeje jen jednou do roka, dejte si záležet! Existuje mnoho způsobů, jak si tuto klasiku připravit. Stačí si vybrat.

Článek

Jedni na něj nedají dopustit, jiní si ho zase raději odpustí a místo něj si k bramborovému salátu naservírují řízek. Pakliže patříte do první skupiny a bez kapra si neumíte štědrovečerní večeři představit, pak jste tu správně. Poradíme vám nejen, jak na nejlepšího smaženého kapra v trojobalu, ale také se vás pokusíme navnadit na méně tradiční a zapomenuté recepty.

Smažený kapr

Někdo prostě nerad experimentuje, a tak když kapr, tak jedině smažený. To ale neznamená, že klasický recept nemůžete povýšit ještě o level výše. Někdy stačí málo, třeba do trojobalu přidat nějakou tu bylinku. Tak co, zkusíte to?

Kapr (ne)tradičně

Možná vás už po těch letech trojobal moc neláká a přemýšlíte, co zkusit nového. Co třeba návrat ke kořenům, tedy připravit si štědrovečerní večeři tak, jak ji dělali naši předci? Potom bude přesně pro vás recept na kapra namodro. Jestli chcete úplně něco nového, zajisté vás naláká kapr na zeleném čaji.

Štědrovečerní kapr: Tipy, které ho vylepší

Jenže abyste si na kapru opravdu pochutnali, musíte si to bedlivě pohlídat od samého začátku, tedy od nákupu. Co si pohlídat, aby vás prodejce neošidil a nepodstrčil vám nějakého leklého chudáka?

Recepty na úpravu štědrovečerního kapra už máte, ale třeba si někdo z vaší rodiny dá raději řízek. Kuřecí a vepřové řízky: Dáte si smaženou klasiku, nebo řízky z trouby? A ať už si budete pochutnávat na kaprovi, či řízku, vždy budou lepší s bramborovým salátem. Zkuste vánoční bramborové saláty: S majonézou, vídeňský i dietní.

Nezapomeňte také, že na stole by mělo být 7 druhů cukroví. Vyberte si z 50 nejlepších druhů vánočního cukroví.

Reklama

Načítám