Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vyhlédli jste si na zahrádce nebo v obchodě šťavnaté papriky? Proměňte je v lahodnou směs na topinky. Tady je recept!

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks červené papriky
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 200 g krůtích prsou
  • 1 ks červené cibule
  • 4 plátky chleba
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 5 lžic oleje
  • 100 g sýru feta
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Papriky nakrájejte na kostičky, přelejte je olejem, dochuťte solí a pepřem a dejte v misce péct do trouby na 20 minut.

02.

Mezitím krůtí maso nakrájejte na kostičky, dochuťte solí, pepřem a nechte v pánvi spolu s pokrájenou cibulí na oleji opékat.

03.

Upečenou papriku rozmixujte tyčovými mixérem (pokud je třeba, přidejte ještě olej) a kaši vmíchejte k masu. Chléb nasucho opečte, poklaďte směsí a posypte sezamem a rozdrobenou fetou.

Z pečených paprik můžete připravit i báječnou pomazánku.

Reklama

Související témata:

Načítám