Hlavní obsah
3,1
(100)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Při pečení cukroví zůstává spousta vaječných bílků, které je ale leckteré hospodyňce líto vyhodit. Vyzkoušejte sněhová hnízda s pařížskou šlehačkou.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 hnízda
Na těsto potřebujete:
  • 4 bílky
  • 240 g pískového cukru
  • 240 ml pařížské šlehačky
Na zdobení potřebujete:
  • 30 g hořké čokolády
  • 30 g bílé čokolády
Článek

Postup

01.

Z bílků a cukru připravte sněhovou hmotu. Plech vystelte pečicím papírem, na který jste si nakreslili kružnice o průměru asi 9 cm (zhruba obvod větší skleničky). Ze sněhu pak vytvořte po celé ploše kruhy o asi 5mm silné vrstvě. Zbytek sněhu dejte do cukrářské zdobičky a po obvodu udělejte asi 1 cm vysoké ozdobné okraje.

02.

Plech vložte do trouby a pečte asi 35 minut, až bezé zrůžoví. Než vychladne, vyšlehejte si pařížskou šlehačku, kterou budete hnízda plnit.

03.

Na ozdobu si můžete vytvořit čokoládové hoblinky: bílou a hořkou čokoládu rozehřejte zvlášť v mikrovlnce a naneste je lžící těsně vedle sebe na plastové prkénko. To pak vložte asi na 10 minut do mrazáku a následně škrabkou na brambory udělejte hoblinky, kterými posypte povrch hnízd naplněných šlehačkou.

Reklama

Související témata: