Hlavní obsah

Šortky 5x jinak: Jak je kombinovat?

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebojíte se je označit za svou „srdcovku“? Pak je dost možné, že se vám počet šortek v šatníku zase o něco navýší. V nových kolekcích se totiž skrývá spousta zajímavých kousků. Které variantě nakonec podlehnete?

Článek

Pokud s námi sdílíte lásku k šortkám, máte se na co těšit. Stylistka Šárka Štursová pro vás vytipovala nejzajímavější kousky léta, které si můžete prohlédnout přímo v akci, v doprovodu dalších kousků a doplňků. À propos, pokud se v kraťasech necítíte, zaměřte svou pozornost právě na jiné části outfitů. Třeba si tak vyhlédnete novou halenku, sandálky nebo kimono.

Oblek v krátkém podání

Máte slabost pro kombinaci kalhot a saka? Přejděte na odlehčenou variantu s šortkami. Dobrá zpráva pro ty z vás, které nefandí mikro délkám – momentálně se nosí i prodloužené bermudy. Elegantní dvojku si navíc můžete, pokud vám to samozřejmě nezakazuje dress code, obléknout i do práce. Až budete nicméně mířit za zábavou, klidně sako trochu „shoďte“ kšiltovkou a pantofli.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: sako (H&M, 999 Kč), šortky (H&M, 499 Kč), horní díl plavek (COS, 499 Kč), kšiltovka (Reserved, 249 Kč), kabelka (Humanic, 999 Kč), pantofle (Reserved, 299 Kč), prsteny (Lindex, 199 Kč za set)Foto: Greta Blumajerová

Šněrování & odlesky

Pro ležérnější sestavy můžete využít světlounce růžové kraťasy, které se mohou pochlubit metalickým povrchem. Šortky se šněrováním doporučujeme párovat výhradně se sandálky bez podpatku, pokud si chcete přidat na výšce, můžete popřemýšlet třeba o platformě. Máte-li odvahu, klidně vyměňte běžný top za jednodílné plavky – poslouží vám stejně dobře jako body. Pokud nicméně spojíte krátký spodní díl s upnutým vrškem, je dobré přidat lehounké kimono nebo podobný svršek, se kterým nebude výsledný efekt tak „nahý“.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: plavky použité jako body (H&M, 799 Kč), šortky (Reserved, 449 Kč), krajkové kimono (Reserved, 699 Kč), sluneční brýle (Tezyo, 410 Kč), boty (Kate Gray, prodává Humanic, 1299 Kč), kožená kabelka (Tezyo, 2290 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Trochu jiný komplet

Stejně laděné díly jsou v kurzu. Kromě zmiňované kombinace se sakem si můžete pořídit i do puntíku stejné šortky a halenku. Kraťasy přitom nemusí ani zdaleka obepínat postavu – v módě jsou především širší střihy, sahající do pasu. Až si příště ponesete oblečení do zkušební kabinky, zkuste si jedny takové přihodit do ruky – možná vás překvapí, jak žensky umí působit. Problematické mohou být nicméně pro majitelky jablíčkové postavy, které mají výrazně plný střed těla. K podobnému typu šortek jsou povolené jak placaté sandálky, tak i podpatky nebo tenisky.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šortky (H&M, 699 Kč), halenka (H&M, 999 Kč), náušnice (Lindex, 349 Kč), kabelka (Ted Baker, prodává Van Graaf, 3799 Kč), pantofle (OMG!, prodává Humanic, 999 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Profláknutá džínovina

Džínové šortky jsou naprostou klasikou. Fakt, že je o nich slyšet rok co rok, jim ale neubírá na atraktivitě. S jejich pomocí totiž vytvoříte spoustu ležérních kombinací a při výběru svršku se nebudete muset dlouze rozmýšlet. K denimu se totiž hodí téměř všechno. A jaká módní sestava patří k našim nejoblíbenějším? Tričko, šortky, kontrastně dlouhé kimono a sandálky!

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: šortky (MAX&Co., 2800 Kč), triko (H&M, 699 Kč), kimono (Lindex, 1599 Kč), kabelka (Reserved, 999 Kč), boty (Tezyo, 1490 Kč), prsten (Dyrberg/Kern, 2249 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Šortky, ke kterým se hodí všechno

O tom, jak jsou skvělé volnější šortky do pasu, se vás pokusíme přesvědčit ještě jednou. Tentokrát prostřednictvím kombinace světlých kraťasů a vzorované halenky. Jednobarevné šortky jsou poměrně univerzální a zvládnou i větší množství doplňků. Máte doma sbírku šátků? Vyberte si ten nejoblíbenější a zkuste ho zakomponovat do vašeho účesu. Nejlépe se vám bude pracovat s méně rozměrnými kousky, pořídit si můžete také úzkou variantu, která je do vlasů přímo dělaná.

Foto: Greta Blumajerová

Na foto: halenka (Reserved, 1499 Kč), šortky (Lindex, 899 Kč), šátek (Reserved, 199 Kč), náušnice (H&M, 249 Kč), kožené sandálky (Vagabond, prodává Humanic, 2199 Kč), kabelka (Marc Cain, prodává Van Graaf, 4599 Kč)Foto: Greta Blumajerová

Anketa

Líbí se vám šátky ve vlasech?
Ano, a sama je tak nosím
10,4 %
Ano, ale jen na ostatních ženách
54,9 %
Ne
34,7 %
Celkem hlasovalo 791 čtenářů.

Náš tým

  • Modelka - Monika Pisková (Czechoslovak Models)
  • Styling - Šárka Štursová
  • Vizáž - Petra Soukupová
  • Atletika Stará Boleslav - Houštka 375/3, Stará Boleslav, www.houstka.com

Jaké šortky nosíte nejraději vy?

Načítám