Hlavní obsah

Souboj receptů: 3 vynikající letní večeře

Foto: Ondřej Hošt

Když jsou venku horka, tyhle dobroty vám přijdou vhod!Foto: Ondřej Hošt

Reklama

Máte hlad? Nebo jen chuť? A nevíte, čím v tomto horku žaludek přesvědčit, že je sytý, a přitom po vydatném obědě neusnout? Dnes si pro vás naše redaktorky Jany a šéfredaktorka Kamila připravily to nejlepší, čím hlad v létě zahání ony.

Článek

Nápadů není nikdy dost, a přesně tím se dnes všechny tři řídily. Všechny ingredience koupíte snad v každém trochu větším obchodě a jejich výroba je úžasně jednoduchá. Dáte si s námi?

Kamiliny špagety s jarní cibulkou, česnekem, krevetami a chilli papričkou

Na 2 porce potřebujete:200 g vyloupaných krevet, 4 větší šalotky, 2 červené chilli papričky, 6 stroužků česneku, 300 g špaget, olivový olej, sůl, čerstvě mletý pepř.

Foto: Ondřej Hošt

Kamiliny těstoviny s vůní moře vás navnadí na dovolenouFoto: Ondřej Hošt

Postup: „Těžko říct, co je na těchto špagetách lepší – jestli to, jak rychle jsou hotové, nebo ta chuť! :-) Každopádně po nich nepřiberete ani deko a na léto jsou ideální. Cibulky a chilli papričky nasekejte, česnek nakrájejte na plátky. Na větším množství olivového oleje nechte nejdřív chvíli opéct česnek, pak přidejte cibulku a papričky a chvíli restujte. Přihoďte krevety a opět chvíli restujte. Nakonec vmíchejte uvařené špagety, osolte a pořádně opepřete. A je to!"

Recept na úžasné špagety s krevetami najdete také v článku Nej šéfkuchaři vaří: Špagety s vání moře.

Lilkový tatarák od Jany F.

Na 4 porce potřebujete: 2 lilky, 1/2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 větší papriku, 3 rajčata, 2 lžičky olivového oleje, 2 lžičky chilli omáčky, trochu kečupu, trochu worchesteru, pepř a sůl.

Foto: Ondřej Hošt

Největší překvapení souboje? Zeleninový tatarák!Foto: Ondřej Hošt

Postup: „Lilek nakrájejte na plátky, osolený nechte vypotit od přebytečné vody, osušte utěrkou a nakrájejte na kostičky. Nadrobno nakrájenou cibulku zpěňte na trošce olivového oleje, přihoďte kostičky lilku, kostičky nakrájené papriky a na malé kousky nakrájená rajčata. Osolte a opékejte, dokud zelenina nezměkne a lilek nechytí barvu. Trvá to kolem pěti minut. Poté stáhněte z plotny, přidejte trochu kečupu, dochuťte prolisovanými stroužky česneku, trochou chilli omáčky, worchestru a opepřete. Vše promíchejte a podávejte k opečenému toastu nebo bagetce.“

Salát z červené čočky s kari dresinkem od Jany Ch.

Na 4 porce potřebujete: 250 g červené čočky, 1 žlutou papriku, 1 zelenou papriku, 2 rajčata, 200 ml bílého jogurtu, 1 lžíci kari koření, sůl, čerstvě mletý pepř a podle chuti tmavé pečivo k podávání.

Foto: Ondřej Hošt

Čočka s kari je netradiční kombinace, která stojí za vyzkoušeníFoto: Ondřej Hošt

Postup:„Recept mám od kamarádky Oliny, která pro vás dělala už karbanátky s mrkví v článku Tři vynikající večeře, tentokrát s mrkví. Čočku uvařte podle návodu na obalu doměkka (většinou to trvá kolem 10 minut) a mezitím očistěte a nakrájejte na malé kousky všechnu zeleninu. Uvařenou a vychladlou čočku s ní promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Jogurt smíchejte s kari kořením a buď ho rovnou promíchejte se salátem, nebo podávejte zvlášť v mističce. Hotovo máte za 20 minut!“

Svoje recepty můžete posílat na e-mail jana.ch@prozeny.cz nebo do zpráv na našich facebookových stránkách. Nejlepší vybereme a odměníme šátkem ProŽeny.cz by Jakub Polanka.

Reklama

Načítám