Článek
Kamila a Lucka se rozhodly pro vás připravit rychlé a jednoduché směsi, které si vás získají během minuty! Dáte přednost kombinaci s žampiony a nivou, nebo raději vyzkoušíte směs inspirovanou slunnou Itálií? Vynikající byly obě dvě!
Kamilina pikantní směs na bagetky
Na 4 porce potřebujete: 300 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 250 ml rajčatového pyré, půlku červené chilli papričky posekané nadrobno, sůl, pepř, 125 g mozzarelly, čerstvou bazalku, dvě malé bagetky
Postup: Pokud jste v pracovním presu a potřebujete rychle nasytit rodinu, tento recept splní všechny vaše představy! Maso dejte restovat na rozpálenou pánev po dobu asi 8 minut, pak přidejte rajčatové pyré a posekanou chilli papričku. Nechte asi 15 minut probublávat, až se tekutina zredukuje. Osolte a opepřete. Bagetku rozkrojte, naplňte masem, poklaďte mozzarellou nakrájenou na proužky a zapečte na 180 stupňů asi 5 minut. Chvilku před koncem pečení (nebo až po něm) posypte čerstvou bazalkou. Bagetky jsou skvělé samotné i se salátkem!
Směs s žampiony a nivou podle Lucky
Na 4 porce potřebujete: 250 g mletého masa, 100 g žampionů, 3 zelené papriky, 2 menší cibule, sůl, pepř, 1 lžičku sladké papriky, 1 lžičku pálivé papriky, 2 lžíce rostlinného oleje, 8 krajíců chleba, 2 stroužky česneku, 100 g nivy
Postup: Nakrájejte cibulku nadrobno a zpěňte ji na rozpáleném oleji. K cibuli přidejte nadrobno nakrájené papriky a na plátky nakrájené žampiony, poduste do změknutí. Pak přidejte mleté maso a duste asi 15 minut. Osolte, opepřete a přisypte oba druhy papriky (pokud máte raději pikantnější jídla, nešetřete). Servírujte na opečené a česnekem potřené topince, posypané nastrouhanou nivou.
Také doma děláte masové směsi na topinky či jiné pečivo? Jaké jsou vaše oblíbené?