Hlavní obsah

Současné hity ve cvičení pro ženy? Našli jsme je!

Foto: thinkstock

Některá studia nabízejí novinky, které vám zvednou náladuFoto: thinkstock

Reklama

Žádné propadání podzimní melancholii! Pojďte si zvednout náladu a nabít se energií novým pohybem. Studia nabízejí novinky, které vás uvedou do stavu extáze… Nevěříte? Tak to musíte zkusit…

Článek

Žádné dojímání nad romantickými filmy, časté ranní kocoviny a smutek na duši! Podzim zvládněte tentokrát ve zcela jiném stylu: buďte sexy, v kondici a vysmáté. Nejnovější trendy a techniky ve fitness vám k tomu dají příležitost. Stačí si jen vybrat! „Je běžné, že po určité době stereotypně se opakující cvičení omrzí. Proto je potřeba si včas najít jinou aktivitu, která vás bude motivovat,“ říká instruktorka Dagmar Nášelová z Balance clubu Brumlovka. Proto jsme za vás pátrali, kde je co nového, a zde vybíráme to nejlepší:

Women Camp pro náročné

Tréninky, které vám nejen dají zabrat, ale po nichž budete domů odcházet z čistou hlavou a skvěle zničeným tělem. Mají různé názvy: hardcore, crossfit, funkční tréninky… Všechny jsou založeny na formě kruhového tréninku, což je posilování v pohybu na několika stanovištích. „Důležitá je správná technika cviků,“ uvádí lektorka Radka Vandasová z Lanna Gym. „Tréninky probíhají v malé skupině s individuálním dozorem a také s vysokou účinností tréninkových metod,“ říká instruktorka. K posilování se využívají různé pomůcky – od činek, medicinbalů, lan, velkých míčů, hrazd, bosu až po váhu vlastního těla…Takže pokud potřebujete vybít energii, budete na nejlepším místě!

Foto: thinkstock

Až se zima zeptá, jak jste připraveny na lyže, máte odpověď: funkční trénink!Foto: thinkstock

Glamour Dance pro sex-appeal

Hitem letošního podzimu jsou různé styly sexy tancování: jako protipól k náročným až mužsky koncipovaným tréninkům na fyzičku. Chcete-li si proto zachovat (či v sobě probudit) ženskost, vsaďte na pole dance, MTV dance nebo Glamour Dancing. „Jde o styl tance na vysokých podpatcích,“ uvádí lektorka Martina Pirná z tanečního studia Dance Perfect. Na lekci se kromě jiného naučíte prvky ze stylu street jazz, dance hall a a také ovládat chůzi na podpatcích. A tohle se vám přece hodí vždycky, nebo ne? Máte-li chuť pak doma toho svého svádět, klikněte si zítra na naše video Svůdný tanec.

Foto: thinkstock

Probuďte v sobě ženskost, třeba na Glamour danceFoto: thinkstock

Piloxing pro hbitost

Efektivní fitness program zvaný piloxing vytvořila švédská tanečnice a fitness trenérka celebrit Viveca Jensen. Jejím cílem bylo najít sport, který by posiloval ženy fyzicky i psychicky, a to se díky spojení tvrdého boxu a harmonického pilates podařilo. Lekce propojuje techniky pilates s boxem a tancem.

Tato kombinace intenzivně spaluje tuky a současně formuje postavu, a proto se stala v Hollywoodu tak oblíbenou. „Kombinace výkonu, rychlosti a hbitosti boxu s ohebností, koordinací a rovnováhou cvičení pilates je náročná, ale o to efektivnější,“ uvádí lektorka Dagmar Nášelová. Pro zpestření se navíc zapojují sexy taneční pohyby. Ke cvičení se používají speciální rukavice se závažím, díky kterým se účinně posilují paže a maximalizuje se kardiovaskulární efekt cvičení.

Foto: archiv

Piloxing spojuje tvrdý sport s jemným. I to je možnostFoto: archiv

Akrojóga pro ohebnost

Kombinuje protichůdné složky, jako je zklidňující jóga, hravá akrobacie a relaxační thajská masáž. „Místo činek zdviháte lidi a během celé lekce se smějete,“ popisuje atmosféru lektor akrojógy Jacob Handwerker. Jednotlivé pozice se v akrojóze provádějí ve dvojicích i ve větších skupinách. „Při pohledu na efektně vypadající pozice můžete mít pocit, že je tenhle druh pohybu určený výhradně pro zdatné sportovce. Zúčastnit se může každý, kdo je pohyblivý. Nemusíte mít určitý věk ani určitou konfekční velikost, přicházejí i lidi s nadváhou nebo ti, kteří nejsou příliš výkonnostně zaměření. Jedinou podmínkou je mít chuť do cvičení. Pokud se necítíte na akrobatické cviky, můžete se koncentrovat na ty začátečnické a terapeutické,“ uvádí lektor.

Foto: acroyoga.org

Protáhnout se ve vzduchu? Proč ne! Nebojte se toho...Foto: acroyoga.org

Tak co vy na to?

Reklama

Načítám