Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zdánlivě prosté, ale rafinované a přitom jednoduché. Takové jsou špagety s rajčatovou omáčkou s bílým vínem a parmazánem.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 1 ks cibule
  • 6 ks rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl bílého vína
    12
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce parmazánu
    7
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z rajčat vykrojte zelený konec, který zbyl po stonku, a nakrájejte je na menší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, česnekové stroužky na tenké plátky. 

02.

Cibuli a česnek osmahněte v hlubší pánvi na rozehřátém oleji, osolte, opepřete, přidejte rajčata, vše zalijte bílým vínem a víno nechte vyvařit. 

03.

Mezitím uvařte špagety na skus v dostatečném množství osolené vody. Slité špagety vmíchejte do hotové směsi v pánvi a promíchejte s parmazánem.

Načítám