Hlavní obsah

Špagety s omáčkou z gorgonzoly a hrušek

Hodnocení:
(0)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Kombinace gorgonzoly, hrušek a špaget? Fenomenální! Recept redaktorky Jany F. vás jistě nadchne!

Ingredience pro:
2 porce
  • 15 dkg gorgonzoly
  • 1 hruška
  • 1 lžička másla
  • 1 dl mléka
Článek

Postup

Krok 1: Do kastrůlku dejte kousek másla, přidejte gorgonzolu, podlijte trochou mléka a na co nejmírnějším plameni nechte gorgonzolu rozpouštět.

Krok 2: Do rozpuštěného sýru přidejte na kostičky nakrájenou a oloupanou hrušku, osolte, opepřete a nechte asi 10–15 minut provařit, aby hruška změkla a pustila chuť. V omáčce jsou dobré také vlašské ořechy, jestli je doma máte, klidně jich na závěr pár přihoďte!

Máte rádi chuť gorgonzoly? Pokud ne, vyzkoušejte těstoviny s jiným druhem sýru. Co třeba tyto?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek