Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Kombinace gorgonzoly, hrušek a špaget? Fenomenální! Tohle jídlo vás jistě nadchne!

5 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Omáčka
  • 15 dkg gorgonzoly
    7
  • 1 ks hrušek
  • 1 lžička másla
    7
  • 1 dl mléka
    7
K podávání
  • 2 porce špaget
    1
    3
  • 1 lžička soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do kastrůlku dejte kousek másla, přidejte gorgonzolu, podlijte trochou mléka a na co nejmírnějším plameni nechte gorgonzolu rozpouštět.

02.

Do rozpuštěného sýru přidejte na kostičky nakrájenou a oloupanou hrušku, osolte, opepřete a nechte asi 10–15 minut provařit, aby hruška změkla a pustila chuť. V omáčce jsou dobré také vlašské ořechy, jestli je doma máte, klidně jich na závěr pár přihoďte!

Máte rádi chuť gorgonzoly? Pokud ne, vyzkoušejte těstoviny s jiným druhem sýru. Co třeba tyto?

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 528,66 kJ
Bílkoviny25,69 g
Tuky23,45 g
Sacharidy70,09 g
Sůl5,06 g
SAFA15,79 g
Vláknina5,78 g
Cukry14,15 g
Související témata:

Načítám