Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Tyhle špagety v jednoduchém letním stylu si zamilujete. Jsou hotové raz dva a chutnají báječně. Piniové oříšky nasucho opražte na pánvi, ale není to nutné.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g špaget
    1
    3
  • 1 ks cibule
  • 200 g listového špenátu
  • 250 ml smetany
    7
  • 1 hrst piniových semínek
    8
  • 1 lžička soli
  • 4 stroužky česneku
  • 180 g sýru feta
    7
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a cibuli a česnek na něm nechte zesklovatět.

02.

Poté přidejte omyté a okapané, případně překrájené špenátové listy, osolte a opepřete. Zalijte smetanou a nechte krátce prohřát. Promíchejte s těstovinami a podávejte s fetou nakrájenou na kostičky a piniovými oříšky.

Načítám