Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Příjem vitaminů je pro lidské tělo velice důležitý, proto byste se měli snažit dostat jich do sebe co nejvíce, ideálně právě z jídel, která jíte. Nevíte, jak na to? Zkuste tip na špaldové rizoto s chřestem.

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 500 g zeleného chřestu
  • 3 lžíce špaldových kernottů
  • 2 lžíce slzovky obecné
  • 2 lžíce kozího sýru
  • 2 lžíce černých oliv
  • 2 lžíce sušených rajčat
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 3 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka bílého mletého pepře
Článek

Postup

01.

Na rozehřáté pánvi s olejem poduste pod pokličkou na kousky nakrájený zelený chřest. Trvá to jen pár minut. Mezitím si uvařte špaldové kroupy i slzovku.

02.

Jakmile máte kroupy a slzovku uvařené (počítejte zhruba půl hodiny), sceďte vodu a přesypte je na pánev k hotovému chřestu. Promíchejte, přidejte najemno nakrájené olivy, sušená rajčata a kozí sýr.

03.

Nakonec podle chuti osolte, opepřete nebo dochuťte kvalitní sójovou omáčkou. Před podáváním nechte chvíli odstát. Servírovat můžete samotné nebo například se zeleným salátem.

A protože z chřestu jde připravit spoustu báječných jídel, podívejte se na další tipy na čem si pochutnat.

Související témata:

Načítám