Hlavní obsah

Speciální UV kamera ukáže poškození kůže

Reklama

Známky poškození pleti slunečním zářením jsou často pouhým okem neviditelné, ale UV kamerou je lze odhalit. Dermokosmetická značka Eucerin nyní toto testování pleti nabízí ve vybraných lékárnách.

Článek

Slunce stimuluje produkci vitaminu D a uvolňuje endorfiny, čímž podporuje naše zdraví a zlepšuje náladu. Přesto má i své stinné stránky. Sluneční paprsky dokážou způsobit akutní i chronické poškození kůže.

Povědomí o nebezpečí nechráněného a nadměrného vystavování UV záření je vysoké a opalovací krémy patří neodmyslitelně na seznam věcí, které si s sebou bereme na dovolenou. Toto příležitostné používání sluneční ochrany nás sice ochrání před spálením během slunění, ale části těla, které jsou UV záření vystaveny trvale – jako je obličej, ruce a dekolt – potřebují mnohem pravidelnější ochranu, abychom zabránili poškození pleti vlivem slunečního záření.

Mezi faktory stárnutí kůže patří zejména působení UV záření

Následky poškození pleti slunečním zářením

Existují dva typy stárnutí: vnitřní chronologické stárnutí a vnější stárnutí. Vnitřní stárnutí je dáno geneticky a je nevyhnutelné. Vnější stárnutí naopak ovlivnit můžeme. Mezi faktory, které ovlivňují vnější stárnutí, patří okolní prostředí, léky, kouření, a zejména působení UV záření.

Až 90 % všech známek stárnutí pleti je způsobeno právě vystavováním se UV záření! Při nadměrném slunění se uvolňují volné radikály, které poškozují kožní buňky a narušují strukturu pleti. Často je poškození, které slunce na pokožce způsobí, pouhým okem neviditelné. Ale stačí se podívat přes UV kameru.

Co nám UV kamera ukáže?

Pigmentace kůže je pod UV kamerou zvýrazněna (tmavší kůže vypadá ještě tmavší a světlejší ještě bledší). Uvidíme tak na naší pleti černo-bílý kontrast a tato nerovnoměrná pigmentace svědčí o tom, že jsme se příliš vystavovali UV záření a došlo tak k poškození pleti. UV kamera také dokáže zjistit, jak důkladně jsme na svou pleť aplikovali ochranný opalovací krém.

Po aplikaci opalovacího přípravku budeme pod UV kamerou na natřených místech celí černí, protože UV záření je absorbováno ochrannými chemickými filtry obsaženými v opalovacím krému.

UV kamera nám ukáže, jak důkladně jsme aplikovali ochranný opalovací krém na svou pleť

UV kamera i ve vaší lékárně – otestujte svou pleť!

Dermokosmetická značka Eucerin, jejíž základ tvoří rozsáhlý vědecký výzkum, nabízí ve vybraných lékárnách od května do července 2016 diagnostiku UV kamerou. Můžete si ověřit, jaké je poškození pleti slunečním zářením právě u vás a nechat si doporučit tu nejvhodnější sluneční ochranu Eucerin pro váš typ pleti. Fotografii pořízenou UV kamerou si budete moct zaslat přímo na svůj e-mail.

Pro detailní informace, kdy bude UV kamera ve vaší lékárně, sledujte webové stránky www.eucerin.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám