Hlavní obsah
3,6
(40)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Také si občas kladete otázku, na co všechno se mražená zelenina dá vlastně využít? Poradíme vám. Co takhle polévka z mraženého špenátu?

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 70 g másla
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 500 g listového špenátu
  • 1/2 kelímku smetany na vaření 12%
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička majoránky
Článek

Postup

01.

Na másle osmahněte nakrájenou cibuli, přihoďte na plátky nakrájené tři stroužky česneku a než stačí zezlátnout, přisypejte 2 lžíce hladké mouky. Ze směsi usmažte světlou jíšku, kterou zalijte 1 litrem zeleninového vývaru a nechte 10 minut povařit.

02.

Do připravené polévky přidejte špenát, smetanu na vaření a nechte dalších 5–10 minut vařit. Vše částečně rozmixujte ponorným mixérem tak, aby v polévce zůstaly kousky, podle chuti dosolte, přimíchejte majoránku a je hotovo.

Máte rádi špenát? Zkuste špenátové burgery.

Reklama

Související témata:

Načítám