Hlavní obsah
3,4
(18)
Foto: vm2002, Shutterstock.com

Foto: vm2002, Shutterstock.com

Aktualizováno

Nutriční specialistka Gabriela Mádrová doporučuje špenátovou pomazánku, jejímž základem je čerstvý tvarohový sýr. Špenát dodá kyselinu listovou, vitamin C a železo, čerstvý tvarohový sýr lehce stravitelné bílkoviny. Místo špenátu můžete vyzkoušet i medvědí česnek. A pokud vám pomazánka připadá moc hutná, můžete ji zředit dvěma lžícemi bílého jogurtu.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 200 g tvarohu
  • 2 hrsti listového špenátu
  • 20 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička másla
Článek

Postup

01.

Špenát spaříme vařící vodou, poté nakrájíme najemno.

02.

Máslo rozpustíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a lehce opékáme dosklovata. Přidáme prolisovaný česnek. Poté přidáme nakrájený špenát. Osolíme, opepříme. Necháme vychladnout.

03.

Čerstvý tvarohový sýr našleháme a přidáme špenát.

04.

Pokud je pomazánka hutná, tak ji naředíme jogurtem.

05.

Podáváme na kvalitním celozrnném pečivu.

Co budete svačit příště? Zkuste cizrnový salát, tapiokový pudink nebo cottage na různé způsoby!

Reklama

Načítám