Článek
Postup
01.
Nejprve si rozehřejte troubu na 250 °C. V pánvi na olivovém oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte nasekaný špenát a utřený česnek, osolte a poduste. Jakmile špenát změkne, odstavte z ohně.
02.
V kastrůlku rozehřejte máslo, ve kterém umíchejte mouku tak, aby vznikla zlatavá jíška. Za stálého míchání přilévejte mléko a uvařte bešamel. Ten poté osolte, okořeňte muškátovým oříškem, promíchejte s parmazánem a dejte stranou.
03.
Plátky lasagní spařte ve vroucí vodě. Do pekáčku dejte pečicí papír, na který střídavě tvořte vrstvy – nejprve bešamel, poté lasagne a špenát. Skončit musíme vrstvou bešamelu. Povrch posypte strouhaným pecorinem a zapečte dozlatova.