Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Máte rádi lasagne? Dejte si dnes špenátové, nasytí vás a zahřejí i bez masa.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 600 g listového špenátu
  • 2 špetky soli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 14 ks lasagní
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g pecorinu
Bešamel
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 3 lžíce másla
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Nejprve si rozehřejte troubu na 250 °C. V pánvi na olivovém oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte nasekaný špenát a utřený česnek, osolte a poduste. Jakmile špenát změkne, odstavte z ohně. 

02.

V kastrůlku rozehřejte máslo, ve kterém umíchejte mouku tak, aby vznikla zlatavá jíška. Za stálého míchání přilévejte mléko a uvařte bešamel. Ten poté osolte, okořeňte muškátovým oříškem, promíchejte s parmazánem a dejte stranou. 

03.

Plátky lasagní spařte ve vroucí vodě. Do pekáčku dejte pečicí papír, na který střídavě tvořte vrstvy – nejprve bešamel, poté lasagne a špenát. Skončit musíme vrstvou bešamelu. Povrch posypte strouhaným pecorinem a zapečte dozlatova.

Načítám