Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Čerstvé listy špenátu stačí jenom krátce tepelně upravit. Jakmile zavadnou, vmíchejte je do uvařených mašliček nebo jiných těstovin a podávejte.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 250 g cherry rajčat
  • 80 g mandlových lupínků
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1 balení baby špenátu
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 100 ml smetany na vaření 12%
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Rajčata rozpulte a zprudka je orestujte na rozehřátém olivovém oleji. Ke konci přidejte mandle a nasekaný česnek. Orestujte a dejte směs stranou na talířek.

02.

Do té samé pánve dejte nasekaný listový špenát, který podlijte trochou  vody z těstovin a smetanou, osolte, opepřete a okořeňte muškátovým oříškem a pepřem, přidejte nasekanou bazalku a nechte zavadnout. Poté do směsi vmíchejte  těstoviny, rajčata a mandle a promíchejte.

Načítám