Článek
Postup
01.
Všechny sypké přísady smíchejte s droždím utřeným s trochou cukru, přilijte rozpuštěnou a zchladlou heru, studenou kávu, citronovou šťávu a žloutek a vypracujte hladké těsto, které nechte v teple vykynout.
02.
Vykynuté těsto propracujte (dle potřeby podsypte hladkou moukou) a rozdělte na 8 částí. Z každé udělejte bulku a nechte asi 10 minut odpočinout. Pak bulky rozválejte na prameny s konci tenčími než střed, prstem přidržíme uprostřed, oba konce ohněte do podkovy, zamotejte do sebe a konečky dobře přimáčkněte, aby se při kynutí šrouby nerozmotaly.
03.
Nechte vykynout na plechu vyloženém pečicím papírem asi 15 minut, pak potřete bílkem a ozdobte mandlemi. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut.