Hlavní obsah

Stahovací prádlo: Nemluví se o něm, ale nosí ho i modelky

Foto: Tchibo

Foto: Tchibo

Reklama

Stejně jako push-up podprsenky nebo boty na vysokém podpatku je stahovací prádlo dalším z triků, kterým můžete přiblížit svou siluetu k dokonalosti. Rozhodně to není záležitost jen pro ženy s kily navíc. Takové tvarovací kalhotky nebo body přijdou vhod, i když oblékáte nejmenší dámskou velikost.

Článek

„No to mě podrž, to jsou neuvěřitelný bombarďáky,“ říká Hugh Grant alias Daniel Cleaver ve slavné milostné scéně z komedie Deník Bridget Jonesové (2001). Přitom Bridget si místo titěrných kalhotek vybrala vysoké stahovací prádlo nikoli náhodou, ale po pečlivé úvaze: „Jestli nějakým zázrakem skončím v cizí posteli, tyhle tanga budou v rozhodující chvíli vypadat nejlíp, ovšem s těmito mám větší šanci, že ta rozhodující chvíle vůbec přijde.“

Nejlepší na tom celém je, že po uvedení populární komedie, začaly Britky nakupovat stahovací a tvarovací prádlo ve velkém. I když se o něm pořád moc nemluví, několik takových kousků v šatníku má snad každá módní diva, včetně známých topmodelek.

Díky za tvarovací prádlo

Tvarovací prádlo má vícero benefitů, které ocení i ženy s konfekční velikostí 36. Díky bezešvé technologii se pod přiléhavými šaty a halenkami nerýsuje, zároveň je velmi pohodlné a nikde se nezařezává. Když si obléknete kousek, který kopíruje siluetu, krásně ji sjednotí a vyhladí linie. Žádné „přeštípnuté“ boky a pas. Samozřejmě pomáhá postavu také opticky zpevnit, vytvarovat, zeštíhlit. Hodí se i pod bílé nebo pastelové oblečení, které trochu prosvítá.

Prádlo o číslo menší

Obecně se doporučuje kupovat kousky, které jsou vám jen tak tak, někdy dokonce i o číslo menší. Dává to smysl, stahovací prádlo, které je vám volné, svůj efekt splnit nemůže. Zkušenost ale napovídá, že je lepší si daný kousek vyzkoušet. Víc než u kteréhokoli prádla platí, že musí padnout naprosto perfektně.

Výběr střihu pak závisí na tom, pod jaký outfit prádlo použijete. Stahovací kalhotky s vysokým pasem jsou evergreen, který by měl mít místo v každé dámské skříni. Je to velice univerzální kousek se širokým využitím. Existují také varianty s nohavičkami, které oceníte, když si budete brát třeba pouzdrovou sukni nebo přiléhavé kalhoty. Stahovací body a tvarující košilky se hodí pod průsvitné halenky nebo šaty, ale také se dají užít vcelku univerzálně. Specialitkou jsou korzety, které, jak asi správně tušíte, pomohou vytvarovat siluetu do přesýpacích hodin.

Stahovací kalhotky

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 799 Kč; H&M, 599 Kč za dva kusyFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: About You, 909 Kč; Tchibo, 699 KčFoto: Archiv firem

Zeštíhlující body

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč; Intimissimi, 1149 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Bonprix, 679 Kč; Triola, 799 KčFoto: Archiv firem

Tvarovací spodničky a korzety

Foto: Archiv firem

Zleva: Astratex, 999 Kč; M&S, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zalando, 840 Kč; Astratex, 1259 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám