Hlavní obsah

Léto v boho stylu: Dejte sbohem rutinnímu šatníku

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nenechte se svazovat módním diktátem a osvoboďte letní šatník od zavedených pravidel. Zkombinujte indiánské třásně, folklorní výšivky, květinové motivy i doplňky z proutí a probuďte v sobě nespoutané já. Buďte boho šik!

Článek

Je propojením mnoha subkultur, mísí se v ní prvky gypsy, country i hippie stylu a nedává prostor konzervativnímu smýšlení. Bohémská móda učaruje všem ženám, které touží po volnosti a nuda jim nic neříká.

1. V jednoduchosti je krása 

Obdivujete boho styl na přehlídkových molech i fotkách na internetu, ale co se týče vlastního oblečení, stále se držíte tak trochu při zemi? Nemusíte hned začít nakupováním v oddělení bláznivých potisků. Pořiďte si umírněnější šaty a doplňte je semišovými kozačkami, které jim dodají šmrnc.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: klobouk Mango, 799 Kč; šaty Lindex, 1299 Kč; kabelka Lindex, 2499 Kč; boty Toms, prodává Urbanlux, 4020 KčFoto: Jakub Jurdič

2. Kombinujte nekombinovatelné

Dlouhé rozevláté sukně hrají v boho módě hlavní roli, a pokud si vyberete kousek s květinovým vzorem, máte základ, na kterém můžete snadno stavět. Troufnete-li si, oblečte florální motivy i v horní části těla. Co na tom, že se od druhého potisku barevně liší? Bohémská móda miluje výzvy. Kimonový kabátek s kostkou bude proto dokonalou tečkou na závěr.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: náušnice Mango, 399 Kč; halenka Mango, 799 Kč; kimono La femme MiMi, 3500 Kč; sukně Lindex, 1499 Kč; taška Cellbes, 499 Kč; sandálky Mango, 899 KčFoto: Jakub Jurdič

3. Festivalový look 

Koluje vám v žilách nomádská krev? Neumlčte svou duši kočovníka a dopřejte jí možnost projevit se i navenek. Šátek do vlasů, lenonky a barevný pléd s hravými třásněmi uspokojí potřebu všech světoběžnic. K denimovým šortkám pak nezapomeňte přidat pásek s výraznou sponou, protože detaily jsou alfa a omega celého looku.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šátek H&M, 299 Kč; sluneční brýle Levi’s, 2699 Kč; náušnice Mango, 399 Kč; halenka Cellbes, 999 Kč; kabátek Benetton, 2799 Kč; pásek Mango, 599 Kč; šortky Levi’s, 1499 Kč; kabelka Lindex, 799 Kč; boty Toms, prodává Urbanlux, 1999 KčFoto: Jakub Jurdič

4. Detaily tvoří celek

Květinové šaty s dlouhým rukávem nejsou v dámském šatníku nic výjimečného. Visí jedny takové i ve vaší skříni? Dopřejte jim bohémský tuning! Kýženého výsledku docílíte jednoduše – pomocí háčkované vesty a širokého pásku. Venkovský styl umocníte slaměnými doplňky v podobě kabelky a bot.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šátek Reserved, 199 Kč; náhrdelník Claire’s, 269 Kč; vesta Mango, 899 Kč; šaty Levi’s, 2799 Kč; pásek Benetton, 799 Kč; kabelka Mango, 799 Kč; boty Jenny Fairy, prodává CCC, 699 KčFoto: Jakub Jurdič

5. Nejen pro kalhotové typy

Zkrátka nepřijdou ani odpůrkyně sukní. Vždyť boho styl uznává i dlouhé nohavice! Spíš než džíny upřednostněte široké pohodlné kalhoty s výrazným vzorem. K nim obujte semišové sandálky na vysokém podpatku a zaručujeme vám, že se vaše nožky protáhnou do nebeských výšin. Slaměný klobouk je must have, stejně jako obří taška.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: klobouk H&M, 399 Kč; bunda Sisley, prodává Benetton, 8549 Kč; kalhoty Mango, 599 Kč; taška Levi’s, 1299 Kč; šátek Benetton, 799 Kč; boty Jenny Fairy, prodává CCC, 699 KčFoto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování 

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelka - Anežka P. (Fresh Face)
  • Styling - Irena Vokrojová
  • Vizáž - Linda Chudomelová

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme hospodářskému dvoru La Stoda – Svatební stodola, ulice 5. května, Postoloprty. 

Boho styl je oblbíený na letní festivaly a kromě outfitu je důležitý také účes: Jak vytvořit dokonalé vlny z dlouhých vlasů?

Související témata:

Načítám