Hlavní obsah

Štíhlejší bez skalpelu: Módní triky pro dokonalou postavu

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vánočním hodování je jen málokterá žena spokojená se svou postavou. A hubnoucímu režimu nenahrávají ani zavřená fitka. Ať už jste přibraly teprve nedávno, nebo vás přebytečná kila trápí několik let, naučte se fígle, jak zamaskovat problematické partie pomocí oblečení.

Článek

Správně sestavený šatník dokáže divy. Jestli vám při pohledu do zrcadla klesá sebevědomí k bodu mrazu, je nejvyšší čas popřemýšlet nad menší obměnou skříně. Které kousky dokážou zakrýt silnější stehna a jaké oblečení vám vykouzlí menší zadek?

1. Velká prsa

Přestože bujný dekolt považuje většina mužů za přednost, obzvláště obdařené dámy moc dobře vědí, jaká úskalí s sebou podobná „výhra“ přináší. Nadělila příroda velká ňadra do vínku i vám? Pak by vám ve skříni neměla chybět kvalitní, dokonale padnoucí podprsenka. Bez ní vám budou totiž ostatní rady úplně k ničemu. Zaměřte se na silná ramínka, která dodají potřebnou oporu. Co se týče svršků, volte kousky s decentním výstřihem do véčka. Prodlouží krk a horní polovinu těla opticky zeštíhlí. Zapovězené pro vás nejsou ani roláky, jen sahejte po oversized modelech a spodní lem vždy zastrčte do kalhot či sukně. Svetry s copánkovým vzorem raději předem zavrhněte, zbytečně vás rozšíří.

Zmenšující podprsenky

Foto: Archiv firem

Zleva: Astratex, 929 Kč. Bonprix, 399 Kč Foto: Archiv firem

Rolák i svetr 

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 399 Kč. Mango, 599 Kč Foto: Archiv firem

Topy s véčkovým výstřihem

Foto: Archiv firem

Zleva: Esprit, 1499 Kč. Gate, 209 Kč Foto: Archiv firem

2. Výrazný zadek 

Postava, kterou se pyšní Kim Kardashian (40) nebo Jennifer Lopez (51), je sice na sociálních sítích v kurzu, ale ne každá žena chce na své pozadí upozorňovat tak jako ony. Jestliže vnímáte své hýždě jako nedostatek, nenahraditelným pomocníkem vám budou tvarující kalhotky nebo punčocháče se zpevněnou částí v zmíněné oblasti. Díky nim se navíc pod oblečením nebude rýsovat celulitida. Skvělou volbou v zimních měsících jsou také prodloužená saka či kardigany. Pohrajte si i s barvami – světlá část by měla figurovat v horní polovině těla, tmavý odstín naopak v té spodní. Díky tomu zadeček opticky zmenšíte. Nebojte se ani pouzdrových sukní, které vám vymodelují dokonalé křivky.

Pouzdrové sukně 

Foto: Archiv firem

Zleva: Comma, 2160 Kč, prodává Zalando. Shein, 498 Kč Foto: Archiv firem

Tvarující punčocháče a kalhotky 

Foto: Archiv firem

Zleva: Calzedonia, 289 Kč. Lindex, 799 Kč Foto: Archiv firem

Prodloužený kardigan i sako

Foto: Archiv firem

Zleva: S.Oliver, 2199 Kč. Asos, 525 Kč Foto: Archiv firem

3. Silná stehna

Výběr ideálních kalhot může být pro majitelky větších stehen opravdová výzva. Sázkou na jistotu jsou zvonáče, které se v posledních letech těší čím dál větší oblibě, ale chybu neuděláte ani s elegantními rovnými nohavicemi, pokud k nim obujete kozačky na podpatku. Právě vysoké kramfleky odvedou pozornost od silnějších partií, protáhnou siluetu a celkově uberou opticky pár kil. Za zkoušku stojí i slim džíny, ale pozor! Měly by být ze strečového denimu. Na trhu seženete i speciální modely s tvarujícím efektem.

Elastické džíny

Foto: Archiv firem

Zleva: C&A, 528 Kč. H&M, 1299 Kč Foto: Archiv firem

Vysoké podpatky

Foto: Archiv firem

Zleva: Baldowski, 2056 Kč, prodává Eobuv. DeeZee, 899 Kč, prodává CCCFoto: Archiv firem

Rovné kalhoty a zvonáče 

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 699 Kč. Bershka, 349 Kč Foto: Archiv firem

4. Větší břicho 

Jestliže mezi vaše nejkritičtější partie patří bříško, nikdy nenakupujte jiné kalhoty než ty s vysokým pasem. Přebytečné faldíky do bokovek zkrátka neschováte a to samé platí i pro ženy s širokými boky. Ve vašem šatníku by měly mít čestné místo i dlouhé kardigany, které zamaskují opravdu vše, co nechcete dávat na odiv. Abyste zvýraznily pas, noste přes ně úzké pásky. Těm širokým se zdaleka vyhýbejte, přidávají na objemu. Místo upnutých svršků vsaďte na volnější topy a máte vyhráno!

Dlouhé kardigany

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 899 Kč. Edited, 2599 Kč, prodává About You Foto: Archiv firem

Úzké pásky

Foto: Archiv firem

Zleva: Calvin Klein, 999 Kč, prodává Answear. Mohito, 129 Kč Foto: Archiv firem

Kalhoty s vysokým pasem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lindex, 999 Kč. Asos, 685 KčFoto: Archiv firem

Nedostatky postavy jsou oblíbené téma na sociálních sítích. Jaké urážky si kvůli svým tvarům vyslechly slavné ženy?

Reklama

Načítám