Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Milujete maso, ale už vám došla inspirace, jak ho upravit? My vám dnes přinášíme skvělý recept na krkovici se studenou bylinkovou omáčkou.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky krkovice
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 hrsti čerstvých bylinek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce majonézy
    3
  • 2 lžíce bílého jogurtu
    7
  • 1 ks limetky
  • 2 ks mrkve
  • 8 ks jarní cibulky
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso nasolte, opepřete, posypte trochou bylinek, potřete olivovým olejem a zprudka ogrilujte z obou stran.

02.

Do vyšší nádoby dejte majonézu, jogurt, všechny zbylé bylinky, šťávu a pokrájenou kůru z jedné limetky a tyčovým mixérem směs rozmixujte dohladka.

03.

Mrkev očistěte, podélně nakrájejte a nasucho ogrilujte spolu s jarní cibulí. Steaky podávejte přelité studenou omáčkou a s grilovanou zeleninou.

Steaky vyzkoušejte i se smetanovou omáčkou.

Související témata:

Načítám