Hlavní obsah

Tipy pro krásný krk a dekolt. Co mazat, pít a cvičit?

Foto: SvetlanaFedoseyeva, Shutterstock.com

Foto: SvetlanaFedoseyeva, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Která žena by nechtěla perfektní dekolt? Právě pokožka na krku a ve výstřihu prozrazuje často nejen věk, ale i péči, kterou samy sobě věnujete. Jak dosáhnout mladistvé pleti i bez drahých přípravků, nebo dokonce operace? Stačí změnit pár zvyků.

Článek

Krk a dekolt jsou první místo, kde se objevují vrásky. Pokožka je tam navíc velmi citlivá a náchylná k podráždění. Víme, co (ne)dělat, abyste mohly nosit výstřihy sebevědomě dál.

Hydratujte zvenčí i zevnitř

Pokožka v oblasti dekoltu má málo mazových žláz i podkožního tuku. Proto se snadno vysušuje, není dostatečně vyživená a ztrácí pružnost. Myslete na to, že je třeba dodávat jí dostatečnou hydrataci, a to jak zvenčí – pomocí kvalitních krémů, tak zevnitř. Důležitý je proto i pitný režim, nejlepší vliv má obyčejná voda. Vhodné krémy nanášejte jemně, abyste si kůži nevytahovaly.

Foto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Každodenní hydratace je účinnou obranou před vysoušením a vráskamiFoto: Olena Yakobchuk, Shutterstock.com

Pozor na opalování

Používáte na obličej make-up s ochranným faktorem? Nezapomínejte ani na krk a dekolt – jemnou kůži není vhodné vystavovat UV záření nechráněnou. Je náchylnější ke spálení, potažmo k tvorbě vrásek. Na pláži, zejména pak u moře, kde je slunce silnější, aplikujte na horní polovinu těla krém se silnějším faktorem nebo se alespoň na část dne zakryjte šátkem.

Proč spát na zádech?

Vůbec nejčastěji se vrásky v dekoltu dělají během spánku. Když ležíte na boku nebo na břiše a kůže se krabatí, vrásky se prohlubují. Je-li to možné, snažte se spát co nejvíce na zádech, aby byla pokožka napnutá a vyrovnaná. Jaká poloha na spaní je nejhorší?

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Snažte se ležet na zádech, aby se pokožka dekoltu nekrabatilaFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Nehrbte se

Kromě spánku se vrásky tvoří také při nesprávném držení těla. Když jste shrbené, svaly na přední polovině těla nenamáháte a postupně povolují. A kůže s nimi. Když budete myslet na to, že je třeba zastrčit bradu, automaticky se narovnáte, což se projeví nejen na vašem vzhledu, ale ocení to i vaše páteř.

Zkuste ledovou masáž

Velmi účinná je také masáž ledovými kostkami, která stimuluje proudění krve a dodá pokožce zářivý vzhled. Podobně funguje studená sprcha! Očištěnou kůži si krouživými pohyby masírujte ledem alespoň pět minut a následně se namažte hydratačním krémem či přírodním olejem. Zkuste si na masáž najít čas alespoň jedenkrát za týden. (Víte, jak si namasírujete záda samy bez cizí pomoci?)

Pozor na parfém

Co dekoltu naopak nesvědčí, je nanášení parfému. Obsahuje alkohol, který pokožku vysušuje a zvyšuje její citlivost. Ve spojení se slunečními paprsky mohou některé produkty vyvolat začervenání a podráždění. (Jakým vůním se v létě vyhnout?) Voňavky si proto raději nanášejte na vnitřní stranu zápěstí nebo za ušní boltce.

Zpevňujte pravidelně

V neposlední řadě nezapomínejte pleť zpevňovat cvičením. Stačí pouhých pět až deset minut, ale je třeba pravidelnost – ideálně každý den. Jen zpevněné svaly kůži pěkně napnou, vyhladí a vrásky vás pak budou trápit mnohem méně. Pro zpevňování této oblasti jsou ideální kliky, plank nebo cvičení s činkami.

Reklama

Načítám