Hlavní obsah

Stylové outfity pro milovnice denimu: In je světlá džínovina

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světlá džínovina se nenosí pouze v létě, je ale pravda, že na opálené pokožce obzvlášť krásně vynikne. Kouzlu bleděmodrých kombinací tedy propadnou hlavně ty ženy, které se právě vrátily z dovolené u moře. Jak zkompletovat denimový outfit a kam ho obléknout?

Článek

Když se v módní branži zmíní nesmrtelný materiál, každý si představí riflovinu. První džíny si obchodník Levi Strauss nechal s krejčím Jacobem Davisem patentovat už v roce 1873. Jakmile se kalhoty, původně určené pro zlatokopy, přesunuly i do dámského šatníku, bylo jasné, že denim neposlouží jen k výrobě pracovních nohavic. Dnes se z něj šijí bundy, halenky i šaty, a protože k létu patří světlé barvy, zaměříme se právě na ně.

Neobyčejné kalhoty 

Džíny jsou univerzální kus oblečení moderní ženy. Běžně v nich chodí do práce (pokud není předepsaný dress code), vezme si je na první rande i s dětmi na hřiště nebo v nich vyrazí na nákupy v obchodním centru. Chybějí vám ve světlé verzi? Letos to napravte. A jestli vás nudí klasický vzhled, můžete zvolit kalhoty s mírně odřeným efektem, který jim dodá zábavný šmrnc. Krémové tričko doplňte originálními šaty na knoflíčky, nechte je rozepnuté a máte stylové kimono!

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. tričko Gate, 97 Kč; 2. kabelka Mango, 899 Kč; 3. džíny Tally Weijl, 669 Kč; 4. pantofle Joop, 1999 Kč, prodává Humanic; 5. košilové šaty Zara, 1299 KčFoto: Archiv firem

Romantické šatičky 

Balonové rukávy mají návrháři ve stále větší oblibě. Rády následujete aktuální trendy? Pak se vám jistě zalíbí džínové šaty s tímto nápadným detailem. Sladit k nim můžete i čelenku do vlasů – v obchodech narazíte na riflové varianty různých odstínů. K světlému denimu báječně padnou také proutěné doplňky: vyzkoušejte třeba roztomilé sandálky se slaměným podpatkem na klínku.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. sluneční brýle Fossil, 1599 Kč, prodává Lentiamo; 2. kabelka Reserved, 699 Kč; 3. šaty Levi’s, 2499 Kč; 4. boty Clara Barson, 699 Kč, prodává CCC; 5. čelenka Claire’s, 110 Kč Foto: Archiv firem

Džínová bunda

Stejně jako džíny je i džínová bunda stálicí módního světa. A jestliže si bez ní nedokážete představit život ani vy, určitě uvítáte další inspiraci, s čím ji nosit. Dlouhé košilové šaty využijete i v babím létě, jen se poohlédněte po modelu v nebeském tónu, který s denimem perfektně ladí. Odpustit si nemusíte ani něžný květinový vzor, doplňky však volte jednoduché.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bunda C&A, 768 Kč; 2. boty Vagabond, 791 Kč, prodává Zoot; 3. šaty F&F, 649 Kč; 4. kabelka Creole, 994 Kč, prodává Eobuv; 5. prsten Swarovski, 2450 KčFoto: Archiv firem

Denimová dvojka  

Poslední model je ideální pro majitelky štíhlé postavy a malinko odvážnější povahy. Na crop top si přece jen netroufne každá žena, obzvlášť v kombinaci s otrhanými minišortkami. Pokud ale tvrdě dřete v posilovně nebo se pyšníte modelkovskými mírami od přírody, není důvod, proč neukázat trochu víc kůže. K džínovému kompletu obujte tenisky a k tyrkysové kabelce si pořiďte ještě modrozelený náhrdelník.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. top Gina Tricot, 720 Kč, prodává Zalando; 2. kabelka Karl Lagerfeld, 7699 Kč, prodává Answear; 3. šortky Tommy Hilfiger, 2190 Kč; 4. tenisky Kazar, 3490 Kč; náhrdelník Preciosa, 2995 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám