Hlavní obsah

Výročí Listopadu: Šunková pěna

Hodnocení:
(338)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Pojďme si připomenout jeden z receptů, které v předrevoluční době nechyběl skoro v žádné domácnosti. Ale i u něj platí, že čím jednodušší recept, tím kvalitnější suroviny je třeba použít, protože teprve pak bude výsledek stoprocentní.

Ingredience pro:
1 misku
  • 200 g šunky v celku
  • 100 g másla
  • 100 ml smetany
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

Krok 1: Vepřovou šunku namelte, nebo ji nakrájejte a rozmixujte ve vyšší nádobě. Použijte co nejkvalitnější druh šunky. 

Krok 2: Máslo pokojové teploty dejte do mísy a vyšlehejte ho ručním mixérem. Pak postupně přidávejte namletou šunku. Do směsi zašlehejte i smetanu.

Krok 3: Do hotové pomazánky přidejte sladkou papriku, pepř a sůl. Solte postupně, každá šunka je trochu jinak slaná, proto se množství špatně odhaduje. 

Foto: Svatava Vašková

Do pomazánky můžete přidat nasekanou jarní cibulku, nastrouhaný křen a podobně

A k šunkové pěně si upečte máslovou domácí veku! K jídlu si přečtěte některý z rozhovorů  v k Výročí Listopadu, případně se podívejte na videa, která se k tomu vážou. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
15. 11. 2019

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.