Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Že dort je složitá záležitost? Tak to jste ještě nezkusili ten sušenkový, který je hotový raz dva!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 cm průměr formy
  • 4 lžičky kakaa
  • 4 lžičky skořice
  • 1 balení čokoládových čajových sušenek
    1
    6
  • 240 g piškotů
    1
    3
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 250 g zakysané smetany
    7
  • 400 ml smetany ke šlehání
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vyšlehejte smetanu, přimíchejte zakysanou smetanu, vanilkový cukr a krém máte v podstatě hotový.

02.

Formu vyložte potravinovou fólií nebo alobalem a na dno vyskládejte vrstvu piškotů.

03.

Tu přetřete dávkou krému, na který následně poklaďte vrstvu sušenek. Postup opakujte až do vyčerpání surovin (a možná i trpělivosti).

04.

Zakončete poslední dávkou krému, kterou zahlaďte a posypejte kakaem a skořicí. Nechte v lednici přes noc uležet.

Začalo vás nepečené mlsání bavit? V tom případě vyzkoušejte i piškotovou bombu.

Související témata:

Načítám