Článek
01.
Všechny ingredience přiveďte k varu. Poté odstavte z plamene a nechte 15 minut odstát.
02.
Pak rozmixujte a podávejte s křížalou. Podle chuti případně si přislaďte.
DALŠÍ TIPY NA SVAŘÁK
Tip: Ta nejdůležitější otázka při přípravě svařáku zní: Jaké víno použít? Bílé? Červené? Stačí krabice nebo je lepší dražší? Je to jednoduché, držte se zlaté střední cesty a zvolte průměr. Na svařování stačí víno stolní i jakostní, není třeba kupovat přívlastková vína, která jsou jistě vynikající sama o sobě, a byla by spíše škoda je upravovat dalším způsobem. Kdo má raději sladší svařák, jako já, ať volí víno polosladké.
Svařák je možné připravit z červeného, ale i bílého vína, přestože tato varianta je méně známá. Bílý svařák je totiž lehčí a nemusí se tolik sladit. Připravuje se stejně jako svařák červený, ale je ideální s trochu jiným druhem ovoce. A na co si dát pozor? Určitě na „krabicáky“! Po levném převařeném krabicovém víně by vás ráno mohla pořádně bolet hlava.