Hlavní obsah

Svařák s křížalou

Hodnocení:
(9)
Foto: Tasha Cherkasova, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Je velice příjemné zahřát se svařákem, jestli ale máte mlsný jazýček, máme pro vás tip, jak si nápoj trochu osvěžit. Navíc vám k tomu postačí sušené ovoce z léta a pomerančový džus.

Ingredience pro:
4 porce
  • 400 ml pomerančového džusu
  • 400 ml červeného vína
  • 100 g sušených švestek
  • 1 lžička perníkového koření
Článek

Postup

Všechny ingredience přiveďte k varu. Poté odstavte z plamene a nechte 15 minut odstát. Pak rozmixujte a podávejte s křížalou. Podle chuti případně si přislaďte.

Tip: Ta nejdůležitější otázka při přípravě svařáku zní: Jaké víno použít? Bílé? Červené? Stačí krabice nebo je lepší dražší? Je to jednoduché, držte se zlaté střední cesty a zvolte průměr. Na svařování stačí víno stolní i jakostní, není třeba kupovat přívlastková vína, která jsou jistě vynikající sama o sobě, a byla by spíše škoda je upravovat dalším způsobem. Kdo má raději sladší svařák, jako já, ať volí víno polosladké.

Svařák je možné připravit z červeného, ale i bílého vína, přestože tato varianta je méně známá. Bílý svařák je totiž lehčí a nemusí se tolik sladit. Připravuje se stejně jako svařák červený, ale je ideální s trochu jiným druhem ovoce. A na co si dát pozor? Určitě na „krabicáky“! Po levném převařeném krabicovém víně by vás ráno mohla pořádně bolet hlava.

ynezorPumanzeSaNyknalC
30. 9. 2010

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.