Hlavní obsah
2,6
(30)
Foto: Tasha Cherkasova, Shutterstock.com

Foto: Tasha Cherkasova, Shutterstock.com

Je velice příjemné zahřát se svařákem, jestli ale máte mlsný jazýček, máme pro vás tip, jak si nápoj trochu osvěžit. Navíc vám k tomu postačí sušené ovoce z léta a pomerančový džus.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 ml pomerančového džusu
  • 400 ml červeného vína
  • 100 g sušených švestek
  • 1 lžička perníkového koření
Článek

01.

Všechny ingredience přiveďte k varu. Poté odstavte z plamene a nechte 15 minut odstát. 

02.

Pak rozmixujte a podávejte s křížalou. Podle chuti případně si přislaďte.

Tip: Ta nejdůležitější otázka při přípravě svařáku zní: Jaké víno použít? Bílé? Červené? Stačí krabice nebo je lepší dražší? Je to jednoduché, držte se zlaté střední cesty a zvolte průměr. Na svařování stačí víno stolní i jakostní, není třeba kupovat přívlastková vína, která jsou jistě vynikající sama o sobě, a byla by spíše škoda je upravovat dalším způsobem. Kdo má raději sladší svařák, jako já, ať volí víno polosladké.

Svařák je možné připravit z červeného, ale i bílého vína, přestože tato varianta je méně známá. Bílý svařák je totiž lehčí a nemusí se tolik sladit. Připravuje se stejně jako svařák červený, ale je ideální s trochu jiným druhem ovoce. A na co si dát pozor? Určitě na „krabicáky“! Po levném převařeném krabicovém víně by vás ráno mohla pořádně bolet hlava.

Reklama

Související témata:

Načítám