Hlavní obsah

Švestkový džem s vlašáky

Hodnocení:
(9)
Foto: Ondřej Hošt
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Také milujete snídani, kdy křupavé pečivo potřete máslem a poté sladkým džemem? A co si takhle uvařit džem vlastní – domácí?

Ingredience pro:
1 džem
  • 1000 g vypeckovaných švestek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 500 g želírovacího cukru
  • 50 ml vody
Článek

Postup

Krok 1: Švestky omyjte, nakrájejte na kostičky a polovinu základu rozmixujte. Přidejte do hrnce s želírovacím cukrem (poměr 2 : 1) a vodou, zamíchejte a krátce povařte.

Krok 2: Ovoce rozmačkejte a hned plňte do sklenic. Zavíčkujte, otočte na několik minut dnem vzhůru a nechte vychladnout. To je celé.

Jaký džem máte rádi vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama