Hlavní obsah

Módní KáPéZetka aneb Šatník poslední záchrany

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblečení, které jste rok neměly na sobě, patří podle stylistů a expertů na úklid do koše, ale my vám poradíme pravý opak. V šatníku musejí mít totiž zastoupení i kousky pro speciální příležitosti a ty se neodehrávají každý den! Jak by měl vypadat obsah skříně, abyste nikdy nezůstaly ve štychu?

Článek

Protože předpokládáme, že malé černé a lodičky na vysokém podpatku už ve sbírce máte, dnes o nich řeč nebude. Co dalšího vás zachrání v případě nutné improvizace a díky jakým módním nezbytnostem vyváznete z prekérních situací s úsměvem na rtech?

1. Dlouhé šaty 

Pokud jste neuvízly na pustém ostrově nebo se záměrně nestraníte lidí, je celkem pravděpodobné, že jednoho krásného dne obdržíte pozvánku na něčí svatbu. Nevíte, co si vzít na svatbu jako host? Kvůli pohřební barvě nepřipadají malé černé v úvahu, mějte proto v záloze šaty ve veselejším odstínu. Vybírejte jednoduché šaty bez potisků a vyhněte se sezonním motivům.

Sáhnete-li po modelu s dlouhými rukávy či plisovanou úpravou, můžete je unosit s kozačkami i do města. Stejné šaty využijete i na jiné společenské události, které vyžadují formální dress code. Koneckonců plesová a večírková sezona se blíží! Víte, že ani velká večerní vás nemusí stát majlant?

Foto: Archiv firem

Zleva: Meruňkové šaty Shein, 642 Kč. Zlaté plisované šaty Erika Fashion, 890 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Smaragdové šaty bez rukávů Trendyol, 649 Kč, prodává FactCool. Vínové šaty s krátkými rukávy Cool Boutique, 1880 Kč Foto: Archiv firem

2. Elegantní kožich 

Trochu opomíjenou, přesto nesmírně důležitou součástí zimního večerního looku je kabát. Přes plesové šaty zkrátka nemůžete přehodit sportovní bundu, péřovku ani kostkovaný trenčkot. Nejluxusnějším dojmem bude působit kožich – a máme na mysli ten falešný. Svršky ze syntetické kožešiny a hebkého plyše vypadají stylově a hřejí ostošest. Pamatujte, že máte-li ve skříni společenskou róbu, musíte mít i něco k ní.

Foto: Archiv firem

Zleva: Kabát Petite, 1419 Kč, prodává Zoot. Kabát Reserved, 1499 Kč Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kožíšek Rainbow, 1499 Kč, prodává Bonprix. Krátký kožich s.Oliver Black Label, 5499 Kč Foto: Archiv firem

3. Dokonalé prádlo 

Perfektně padnoucí prádlo rozhodně není záležitost jen pro speciální situace – jiné byste totiž ani nosit neměly. Jestliže se necítíte ve svých podprsenkách pohodlně, je možné, že vám nesedí velikost. Přeměřte se nebo se v prodejně rovnou poraďte s braexpertkou.

Kromě souprav na běžné denní nošení se každé ženě občas hodí i bezešvé varianty, které nejsou vidět pod žádným oblečením. A v šuplíku mějte rovněž pro všechny případy připravený zázrak v podobě stahovacích kalhotek. Potřebujete obléct oblíbené džíny nebo chcete vytvarovat pas? Pomůžou vám.

Foto: Archiv firem

Zleva: Černé tvarující kalhotky Lindex, 799 Kč. Tělové tvarující kalhotky Astratex, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Černá bezešvá podprsenka, 315 Kč; černé bezešvé kalhotky, 210 Kč; oba kousky EcoBamboo. Tělová bezešvá podprsenka, 599 Kč; tělové bezešvé kalhotky, 200 Kč; oba kousky IntimissimiFoto: Archiv firem

4. Nepostradatelné silonky 

I když se řadíte mezi zapřisáhlé milovnice nohavic, v záloze byste měly mít pár punčocháčů. Nejelegantnější volba jsou bezpochyby průsvitné černé, na zimu se však hodí i jejich odolnější a teplejší verze. Čím větší číslo naleznete u označení DEN, tím silnější silonky jsou. Tělovou variantu si schovejte na společenské události a nezapomeňte: prodávají se i se stahovacím efektem.

Foto: Archiv firem

Zleva: Černé průsvitné punčocháče 20 DEN Calzedonia, 129 Kč. Nepropustné punčocháče 80 DEN Tchibo, 249 Kč za 2 páry Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Tělové stahovací punčocháče 15 DEN Astratex, 259 Kč. Tělové bezešvé punčocháče 40 DEN Tezenis, 139 Kč Foto: Archiv firem

5. Boty na sport i do přírody

Nechce se vám ničit oblíbené kozačky, ale kamarádka vás vytáhla na spontánní výlet do přírody? Mějte v botníku připravené outdoorové pohorky! Ujišťujeme, že v obchodech narazíte na takové modely, s kterými byste se nemusely stydět vyrazit ani do města. Ve vaší kolekci by samozřejmě neměly chybět ani běžecké tenisky. Se správnou obuví se totiž přebytečná kila shazují o poznání lépe.

Foto: Archiv firem

Zleva: Krémové pohorky Tommy Hilfiger, 4390 Kč. Černé pohorky Roxy, 3290 Kč, prodává Zalando Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Černé běžecké tenisky Puma, 3799 Kč. Růžové běžecké tenisky Salomon, 1699 Kč, prodává SportisimoFoto: Archiv firem

Pro jednodušší módní život by vám neměl chybět ani odžmolkovač či odchlupovací váleček. Jací další električtí pomocníci vám usnadní život?

Načítám