Hlavní obsah

Jablečný koláč s oříškovou drobenkou

Hodnocení:
(21)
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Drobenka a koláče? Skvělá kombinace! Pusťte se do jablečného koláče s její oříškovou verzí!

Ingredience pro:
1 plech
Na těsto
  • 400 g hladké mouky
  • 200 ml kefíru
  • 180 g třtinového cukru
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 4 vejce
  • 100 ml oleje
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 4 jablka
  • 2 lžíce citronové šťávy
Na drobenku
  • 120 g hladké mouky
  • 70 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžička mleté skořice
  • 120 g krupicového cukru
  • 120 g másla
Článek

Postup

Krok 1: Jablka oloupejte a nakrájejte na kousky nebo na plátky. Dejte je do mísy, promíchejte s citronovou šťávou a lžící třtinového cukru.

Krok 2: Vejce a zbylý cukr ušlehejte a postupně přidávejte kefír, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch rozložte nakrájená jablka.

Krok 3: V misce vypracujte z mouky, ořechů, skořice, másla a cukru drobenku. Rozprostřete ji na koláč a dejte plech do trouby. Pečte 30 až 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Vyzkoušejte i náš drobenkový favorit.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama