Hlavní obsah
3,0
(39)

Drobenka a koláče? Skvělá kombinace! Pusťte se do jablečného koláče, tentokráte s oříškovou drobenkou!

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 400 g hladké mouky
  • 200 ml kefíru
  • 180 g třtinového cukru
  • 1 lžíce skořice
  • 4 ks vejce
  • 100 ml oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 4 ks jablek
  • 2 lžíce citronové šťávy
Drobenka
  • 120 g hladké mouky
  • 70 g vlašských ořechů
  • 1 lžička skořice
  • 120 g cukru krupice
  • 120 g másla
Článek

Postup

01.

Jablka oloupejte a nakrájejte na kousky nebo na plátky. Dejte je do mísy, promíchejte s citronovou šťávou a lžící třtinového cukru.

02.

Vejce a zbylý cukr ušlehejte a postupně přidávejte kefír, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch rozložte nakrájená jablka.

03.

V misce vypracujte z mouky, ořechů, skořice, másla a cukru drobenku. Rozprostřete ji na koláč a dejte plech do trouby. Pečte 30 až 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Vyzkoušejte i náš drobenkový favorit.

Související témata:

Načítám