Hlavní obsah
3,4
(70)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

V letním období není borůvek nikdy dost! A už vůbec ne dobrot z nich připravených. Upečte si vláčný kakaový koláč plný ovoce. S marcipánovou drobenkou chutná dokonale!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 35 × 25
Těsto
  • 200 g špaldová mouka
  • 100 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 200 ml kefíru
  • 150 g cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 400 g borůvek
Drobenka
  • 50 g hrubé mouky
  • 1 ks žloutků
  • 50 g cukru
  • 50 g marcipánu
Článek

Postup

01.

Nejdřív si připravte drobenku. Do misky nasypte mouku, cukr, přidejte žloutek a najemno nastrouhaný marcipán. Vše promíchejte, až vznikne drobivá směs. Hotovou drobenku uložte do chladu.

02.

Do mísy vyklepněte vejce a přidejte cukr. Šlehejte do husté a nadýchané pěny. Za stálého šlehání postupně přidávejte obě mouky prosáté a smíchané s práškem do pečiva a kakaem a kefír. Ušlehejte hladké těsto bez hrudek.

03.

Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem. Navrch nasypte rovnoměrně borůvky a nakonec koláč posypejte drobenkou. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půlhodinku.

Reklama

Související témata:

Načítám