Hlavní obsah

Borůvkový koláč s kefírem a drobenkou

Hodnocení:
(50)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

V letním období není borůvek nikdy dost! A už vůbec ne dobrot z nich připravených. Upečte si vláčný kakaový koláč plný ovoce. S marcipánovou drobenkou chutná dokonale!

Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 35 × 25
Na těsto
  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 200 ml kefíru
  • 150 g cukru
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa
  • 400 g borůvek
Na drobenku
  • 50 g hrubé mouky
  • 1 žloutek
  • 50 g cukru
  • 50 g marcipánu
Článek

Postup

Krok 1: Nejdřív si připravte drobenku. Do misky nasypte mouku, cukr, přidejte žloutek a najemno nastrouhaný marcipán. Vše promíchejte, až vznikne drobivá směs. Hotovou drobenku uložte do chladu.

Krok 2: Do mísy vyklepněte vejce a přidejte cukr. Šlehejte do husté a nadýchané pěny. Za stálého šlehání postupně přidávejte obě mouky prosáté a smíchané s práškem do pečiva a kakaem a kefír. Ušlehejte hladké těsto bez hrudek.

Krok 3: Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem. Navrch nasypte rovnoměrně borůvky a nakonec koláč posypejte drobenkou. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půlhodinku.

ynezorPumanzeSaNyknalC