Hlavní obsah
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Tip na skvělé vegetariánské jídlo plné chutí a vůní? To jsou sýrové kuličky s pórkem a bramborovou kaší.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Sýrové kuličky
  • 150 g tvrdého sýra
    7
  • 1 ks pórku
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 ks vejce
    3
  • 1 hrst strouhanky
    1
  • 5 lžic oleje
Bramborová kaše
  • 600 g brambor
  • 100 g másla
    7
  • 1/2 ks cibule
  • 2 dl mléka
    7
  • 1 trochu soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Pórek pokrájejte na půlkolečka a zlehka je osmahněte na másle, aby změkl. Přidejte nahrubo nastrouhaný čedar, sůl, pepř, vejce a strouhanku a vypracujte těsto, které bude držet pohromadě.

02.

Z těsta pak vytvarujte kuličky, ty nechte asi 20 minut odležet v lednici, aby ztuhly a usmažte je v rozpáleném oleji dozlatova.

03.

Brambory uvařte doměkka, přidejte na másle zlehka osmaženou cibulku a trochu mléka a ručním šlehačem vyšlehejte hladkou bramborovou kaši. Je to jednoduché a chutnat to bude určitě i zapřisáhlým masožravcům!

Související témata:

Načítám