Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Slané sýrové tyčinky jsou nejlepší čerstvé, upečte je těsně před oslavou, je to hned!

15 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g hladké mouky
    1
  • 200 g másla
    7
  • 70 ml mléka
    7
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 ks vejce
    3
  • sůl
  • 250 g aromatického sýru
    7
  • 2 lžíce parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Prosátou hladkou mouku promíchejte se solí, vmíchejte nastrouhané máslo, nastrouhaný sýr, mléko a sodu a vypracujte hladké těsto. 

02.

Těsto vyválejte na plát o síle asi půl centimentru. Rádýlkem nakrájejte na delší tyčinky, které urovnejte na plech vyložený pečicím papírem. 

03.

Potřete je rozšlehaným vajíčkem, posypte parmazánem a osolte. Pečte je asi 12 minut v troubě předehřáté na 220 °C.

Související témata:

Načítám