Hlavní obsah
3,6
(44)
Foto: Kateřina Harudová

Foto: Kateřina Harudová

S jarem se nabídka čerstvé zeleniny rozšiřuje, sezona odhalených těl se blíží a únava po zimě při správné životosprávě mizí. A přichází čas salátů! Jestli se bojíte, že po salátu budete mít hned hlad, zkuste tento s vejci natvrdo a krutony ze sýra. Je skvělý, sytý, a přitom pořád zdravý!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na salát
  • 100 g polníčku
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 1 ks mrkve
  • 3 ks vejce
  • 1/2 balíčku sýra halloumi
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
Na dresink
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Vejce vložte do vroucí vody, 8 až 10 minut povařte, poté rychle zchlaďte ledovou vodou, a jakmile trochu vychladnou, oloupejte je. Podle chuti a hladu počítejte 1 až 2 kusy na porci. Video: Znáte 4 triky, jak rychle oloupat vařená vejce?

02.

Zatímco se vajíčka vaří, omyjte a pokrájejte nebo nastrouhejte zeleninu, kromě výše uvedené se hodí cokoli, co máte rádi: ředkvičky, rajčata, kukuřice, nakládaná řepa, jiný listový salát a podobně.

03.

Všechny suroviny na zálivku prošlehejte (dobře to jde v malé šroubovací skleničce) nebo rozmixujte. Sýr osušte (jeho množství se řídí především vaším hladem), pokrájejte na kostky a na troše oleje ho ze všech stran opečte dozlatova.

Foto: Kateřina Harudová

Jestli máte raději tekutější žloutky jako já, vařte vejce jen osm minutFoto: Kateřina Harudová

04.

Zeleninu rozdělte do talířů nebo dejte do jedné velké mísy, obložte sýrovými krutony a vajíčky, posypejte nasekanou pažitkou či jinou bylinkou a přidejte dresink.

Máte raději ještě pikantnější chuť? Přidejte do zálivky ančovičky na způsob dresinku k salátu Caesar

Reklama

Načítám