Hlavní obsah

Tady bydlí žena! Poznáte to nejen podle květinových tapet

Foto: Archiv firmy Totostudio (19x)

Kuchyňská linka je vyrobena na míru dle návrhu designérů. Je vybavena spotřebiči AEG, integrovanou myčkou a sklokeramickou varnou deskou a troubou. Mikrovlnka a lednička jsou značky WhirlpoolFoto: Archiv firmy Totostudio (19x)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byt s dispozicí 3 + kk v bytovém domě nedaleko Prahy byl právě dokončenou novostavbou, když do něj přišla majitelka Marcela. A takhle ho s pomocí bytových designérů zařídila k obrazu svému.

Článek

Marcela je aktivní paní před důchodem, která dojíždí za prací do hlavního města. Proto hledala bydlení v klidné lokalitě mimo ruch velkoměsta. Do oka jí padl prostorný byt o rozloze 80 m2, který nabízí dostatek prostoru pro ni i pro návštěvy rodiny s vnoučaty. Byt navíc disponuje prostornou komorou.

Dveře musely pryč

Ačkoli se jednalo o novostavbu, navrhli designéři několik drobných stavebních změn. „Do spojené místnosti kuchyně s obývákem se vstupovalo hned dvojími dveřmi. Druhé však byly nevyužité, a navíc zabíraly volnou stěnu pro nábytek. Proto jsme doporučili dveře zazdít, a naopak hlavní dveře do kuchyně z původních 70 centimetrů o deset centimetrů rozšířit,“ vysvětluje Věra Tomíčková z ateliéru Totostudio, spoluautorka interiéru bytu.

Foto: Archiv firmy

Obývací pokoj s kuchyní je barevně i materiálově sladěný, nábytkové sestavy jsou vyrobeny na míru. Jemnost prostoru dodávají barevné tapety značky Rash s motivem květin a odvážná jednobarevná lososová tapeta (cena za roli okolo 500 Kč)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Kuchyňský stůl má průměr 100 cm. Židle ID Point barevně ladí s tapetamiFoto: Archiv firmy

Světla si tu hrají

Další dveře byly odstraněny v chodbě – vzhledem k tomu, že majitelka žije v bytě sama, nebyly zde potřeba. Místo nich vznikl širší průchod, který spojil prostor zádveří s chodbou k ložnicím. Úpravám se nevyhnula elektroinstalace. Nad jídelním stolem navíc přibylo stropní osvětlení, jehož ovládání bylo vyřešeno dálkovým spínačem. Ostatně se světly si designéři opravdu vyhráli, stylově k sobě ladí, některá vynikají svým výrazným designem, jiná vzhled ostatních respektují.

Foto: Archiv firmy

Potah sedací soupravy je volený neutrální, aby dal vyniknout výraznému vzoru tapetyFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Ústředním prvkem obývacího pokoje je rozkládací sedací souprava českého výrobce Polstrin, model Hébé, která přišla asi na 30 tisíc korun. Svítidla jsou od zahraničního výrobce EseoFoto: Archiv firmy

Multifunkční pracovna je krásná

Obývací pokoj je spojen s kuchyní a jídelním koutem a vytváří příjemný celek. Jeden pokoj využívá majitelka jako ložnici, druhý jako pracovnu a příležitostný pokoj pro hosty. V něm se nachází rozkládací pohovka i zázemí pro návštěvu, pro více hostů lze využít také rozložení kvalitní pohovky v obýváku. Ložnice majitelky bytu je doslova perlou, nábytek v bílém lesku zdobí jemný dekor vlnek, který se opakuje i na nábytku v chodbě.

Foto: Archiv firmy

Pracovna je další zajímavou místností. Pracovní stůl byl vyroben na míru. Židle Kartell (Louis Ghost, cena asi 7000 Kč) je designovým kouskem a upoutá na první pohled. S ní ladí stolní lampa Bella white v ceně okolo 2000 korunFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Bílý nábytek ve vysokém lesku opticky prostor zvětšujeFoto: Archiv firmy

Nábytek se vyráběl na míru

„Veškerý nábytek je vyroben na míru naší truhlářskou výrobou. Výroba rohového stolu v pracovně byla náročná, protože místnost nemá pravý úhel, a stůl byl tak řešený atypicky,“ komentuje Petr Tomíček, spoluautor realizace. „V ložnici jsme si pak dali záležet na detailu řešení peřiňáku, rušivé hliníkové prvky kování vestavné skříně se lakovaly do bílé barvy,“ dodává.

Foto: Archiv firmy

V ložnici vládne bílá barva navozující klid. Lampičky na nočních stolcích jsou od Massive OliverFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

V ložnici je stropní svítidlo Philips, které vyšlo na zhruba 5000 korunFoto: Archiv firmy

Byt obývá žena, říkají tapety

Designéři použili květinový vzor na tapetách, jednobarevné tapety a textilie ladí do jemných dámských barev. Motiv se v různých obměnách nese celým bytem. Kromě designu se zde myslelo na praktičnost. Zejména v předsíni je vidět dokonalé využití úložného prostoru.

Foto: Archiv firmy

Obklady v koupelně byly již součástí dodávky od developera. Designéři vyřešili úložné prostory a doplňkyFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Topné těleso ve tvaru žebříku, které slouží i jako sušák vlhkých ručníků, je v koupelnách velmi osvědčená součást vybaveníFoto: Archiv firmy

Zařízení interiéru si paní Marcela pochvaluje. Oceňuje i to, že na výsledku měl podíl perfektní návrh, dozorování jeho realizace a dobře odvedená práce řemeslníků. Líbí se vám to také?

Reklama

Načítám