Hlavní obsah

Uspokojení v posteli? Máme rady sexuálních terapeutů, které fungují!

Foto: studio trebuchet, Shutterstock.com

Mějte i vy harmonický milostný život. Sexuální terapeuti vám poradí, jak ho dosáhnout i u vás doma :-)Foto: studio trebuchet, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrých rad ohledně milování není nikdy dost. Ale kde je pořád brát? Nezoufejte, my je pro vás máme aneb Rozjeďte zase vášeň i ve vaší ložnici!

Článek

Najednou se to všechno nějak pokazilo? Sex není jako dřív a vy tápete, jestli si najít milence, nebo do konce života radši už jen masturbovat? Ani první, ani druhé. Dejte šanci nápravě. Jaké osvědčené tipy a triky zabírají? Podle seznamu portálu Woman’s Health jsou tyhle rady odborníků naprosto klíčové – pro každého.

Zvažujte svoje „ne“

Nemáte náladu, ale váš partner ano? Nezatracujte jeho nápady! Podle newyorského sexuologa a psychoterapeuta Michaela Aarona většina žen nepociťuje spontánní touhu, což je problém.

Právě on ale vysvětluje, že problém může být v polibku, doteku, pohlazení. Pokud vám tohle milenec poskytne, zvažte svoje odmítnutí a odsuňte ho na později. Pár minut navíc vás „nezabije“. Je až s podivem, jak se s tímhle přístupem věci mění… Ale pokud se ani po chvíli necítíte, klidně říkejte „dost“! Proč?

„Člověk nikdy neví, jak se bude cítit a nikdy není pozdě říct, že dnes v noci to nepůjde,“ apeluje americká sexuální a vztahová terapeutka Megan Fleming s tím, že nikdo by se do ničeho neměl nutit! Ovšem udržovat jiskru je něco jako vaše povinnost.

Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Aby to u vás večer vypadalo přesně takhle, zkuste svého partnera svádět i přes den. Třeba erotickou esemeskou?Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Myslete na sebe i mimo ložnici

„Pokud spolu zrovna nespíte, aspoň se držte za ruce, líbejte se a bojujte za každou chvíli, kdy můžete trávit čas spolu,“ doporučuje již zmíněný Michael Aaron a dodává, že logicky, pokud právě teď nejste milenci, ale spíš jen spolubydlící, dá návrat k troše té smyslnosti trochu práce. Trpělivost… „Rozlučte se každé ráno, popřejte si dobrou noc. Sexy pocity se budou pomalu, ale jistě vracet,“ tvrdí odborník.

Vytvořte si podmínky

Lehce se řekne, hůř udělá. Jak nastartovat svoje libido, když je práce, únava nebo nechuť proti vám? „Často se setkávám s klienty, kteří najednou neznají způsob, jak sami sebe vzrušit. Doporučuji jim čtení erotické beletrie, poslech hudby s erotickým podtextem nebo prosté a jednoduché fantazírování,“ popisuje terapeutka Megan Fleming. Tak se zamyslete nad poslední opravdu příjemnou, sexy a šťavnatou zábavou, kterou jste měli se svým milencem.

„Použijte všech pět smyslů, nechte je pracovat, a vybavujte si tuhle situaci znovu a znovu,“ dál doporučuje sexpertka.

Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Láskyplný dotek umí naladit na pozdější sexy hry v ložnici...Foto: Ann Haritonenko, Shutterstock.com

Svěřujte se, pomáhá to

Jak to chodí jinde, co si přejete, co naopak nenávidíte? Podle odborníků někdy pozitivně zabírá, když se se svými pocity svěříte někomu důvěryhodnému. Třeba vám poskytne potřebný náhled na věc. Nemusíte se jím řídit, jen o tom mluvte. Taková terapie se vždycky hodí.

Neodbývejte se

Nikdy nic nezkazíte tím, když do sebe investujete čas i finance. Jelikož většina problémů vzniká z nedostatečné komunikace nebo vinou nízké sebeúcty, je dobré zamyslet se právě nad tím.

„Spěte, pravidelně cvičte, pečujte o sebe a rozmazlujte se. Získáte pocit svobody, sex-appealu a hravosti,“ dál doporučuje terapeutka Megan Fleming a naráží tak na rčení, že hlavní změny začínají u sebe samých. A co je dál důležité? Návrat v čase. Vždy a všude!

Zapomeňte jít spát, dívejte se na filmy, překvapte se dárkem, vyrazte na místo, kde jste se potkali, a hlavně flirtujte a zůstávejte aktivní. „Je to stejně dobré jako užívat léky na rozkoš,“ shodují se odborníci a svůj seznam uzavírají posledním doporučením.

„Pokud si nedůvěřujete navzájem nebo spolu mimo ložnici nevycházíte, musíte nejdřív zapracovat na této oblasti, jinak nemůžete očekávat smyslný rozkvět vašeho intimního života.“ Amen.

A jaké tajemství drží pohromadě právě váš milostný život? Pochlubte se…

Reklama

Načítám