Hlavní obsah

Tantrické milování změní váš život

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Tantrické milování je láskyplný rituálFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stalo se pro vás milování pouze rutinou, plněním povinnosti, či dokonce jen nutným zlem? Chcete, aby se do vaší ložnice znovu vrátila vášeň i zábava? Pak vyzkoušejte rituály tantrického sexu! S nimi se může vaše intimní soužití prohloubit a dosáhnout kvalit, které vás přivedou k maximálnímu štěstí.

Článek

Možná jste slyšela o tantrickém milování, že je to styk, který se dělá pomalu a dlouho. To je ovšem hodně zjednodušená definice. Pojďme se proto společně podívat alespoň na krajíček tohoto umění a životního přístupu, který má své kořeny v Indii a Tibetu někdy před pěti tisíci let.

T antrické milování je něco víc než jen samotný akt

Milování má probíhat beze spěchu a bez nějakého předem stanoveného cíle. Smyslem postupného intenzivního prožitku je, aby oba partneři prociťovali energii, která se uvolňuje jejich společnými vibracemi ve vzájemném odevzdání se. Při správném provedení vede k rozplynutí v čase a propojení s vesmírnou energií. Není to jen pouhý akt, ale společná relaxace a meditace, zkrátka láskyplný rituál. Ono výše zmiňované „bez cíle” pak znamená, že muž by se měl naučit plně vychutnávat ženský princip, který se v něm skrývá, tak, aby i on dosáhl hlubokého orgasmu, který se nesoustředí jen do pohlavních partií. Měl by ovládnout své vášně a k výronu semene by mělo dojít ideálně jen třikrát z deseti milování.

Tantra nás učí aktivaci specifických sexuálních energií, které umožňují zintenzivnění prožitku a posílení vzájemné intimity. Pokud se naučíte vnímat energetický tok uvolněný mezi partnery při milování, jste schopni splynout se stavem kosmické blaženosti. Vedou k tomu mimo jiné konkrétní polohy (bandhas), mazlicí rituály, ale i dechová cvičení. Tantra ovšem není žádná tlustá dělicí čára, která zlikviduje váš dosavadní milostný život!  Ve vašem vztahu se jí můžete věnovat jen občas, když na to máte oba tu správnou náladu, a jinak praktikovat divoký či rychlý sex podle momentální chuti.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Ideální je oboustranná blaženostFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Jak na tantrické milování

Jako příklad tantrického přístupu k milování slouží masáž prsou. Mezi prsy tluče srdce, jež můžeme oslovit a naplnit láskou. Nestyďte se proto mazlit s prsy i mužskými. Důležité jsou doteky, horký dech i hra úst. Ponořit se do láskyplných pocitů můžete třeba v horké vaně, kde hru s prsy zpestříte lehkou masáží houbičkou, tělovým mlékem, masážním olejem nebo medem či šlehačkou. Všechno je dovoleno. Při tom pozorně nasloucháme reakcím těla svého protějšku a přizpůsobujeme se jeho přáním, až vás pohltí oboustranná blaženost.

Tantra má mnoho stupňů a její učení určitě nezvládnete za den nebo za dva. První impulz, který dává, je, abyste se věnovali druhému s láskou a našli čas na prožívání blízkosti druhého. Pokud vás její cvičení a zásady zajímají podrobněji, můžete si pořídit patřičnou literaturu nebo se zúčastnit některého ze seminářů a soustředění věnovaných tantře jako způsobu života.

Související témata:

Načítám