Hlavní obsah

Tarotoskop na červen: Co čeká právě vaše znamení?

Foto: Balaguta Evgeniya, Shutterstock.com

Foto: Balaguta Evgeniya, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Červen je už za dveřmi a s ním se na mysl dere otázka: Jaké bude léto? Co vám přinese šestý měsíc roku 2018? Tarotové karty vám to prozradí.

Článek

Úplněk nás tentokrát čeká 28. června a ponese se ve znamení Kozoroha. To znamená, že byste si na konec měsíce neměli plánovat žádné velké změny, protože byste je nenesli nejlépe. Nechte proměny až na prázdniny a červen si užijte pěkně v klidu a v zajetých kolejích. Co dalšího pro vás šestý měsíc roku připravil?

Beran (21. 3. – 20. 4.) Král mečů – Královna pohárů – 5 pohárů

Červen pro vás nezačne úplně šťastně: někdo vás v práci zkritizuje, jako by nevěděl, že to Berani nenesou zrovna nejlépe. A navíc se bude kritika týkat vaší slabiny – že se příliš rozhodujete srdcem, podléháte emocím a nedáte na rozum a logické rozvažování. Samozřejmě budete chtít dokázat, že vás emoce rozhodně neovládají, ale mějte se přitom na pozoru – sami víte, že vám role chladného mudrce nesedí a rozhodovat se srdcem a na základě pocitů k vám zkrátka patří. Buďte takoví, jací opravdu jste.

Býk (21. 4. – 21. 5.) 2 pentakly – 4 poháry – 7 mečů

Ačkoli už červen voní létem, zrovna pro vás věci úplně růžově nevypadají. Cítíte se rozmrzele a nedůtklivě, vlastně bez konkrétní příčiny. Máte pocit, že byste se sebou měli něco dělat, ale není vám jasné, kam přesně se chcete posunout a co by mělo být výsledkem změny. Chcete především uniknout ze současné rozehrané partie, která vám příliš nevyhovuje. V klidu si sedněte, utřiďte si myšlenky a nabijte baterky, v červenci začne ta pravá smršť, která vás posune dál.

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Býci se nebudou cítit úplně ve své kůžiFoto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) 8 holí – Páže mečů – 7 pentaklů

Červen většinou ubíhá pomalu a poklidně, což někteří jedinci špatně snášejí. A zvláště neklidní Blíženci mají pocit, že marní čas a že se nic neděje. Nevěšte hlavu, vysvobození přijde velmi brzy v podobě inspirativní, cílevědomé osoby, která se objeví ve vašem životě… a kterou si rozhodně neoblíbíte. I přesto vás toto setkání nakopne a posune konečně někam dál, k novým začátkům i nápadům. Možná by nebylo od věci pak dotyčné osobě poděkovat, ačkoli vaše vztahy nejspíš nikdy nebudou přátelské.

Rak (22. 6. – 22. 7.) Ďábel – 10 mečů – 5 holí

Právě jste utrpěli porážku, která ještě stále nepřestala bolet. Vaše hrdost se bude nějakou dobu zotavovat. A to vás tak trochu žene do situace, kam byste se jinak rozhodně nedostali – máte chuť nastavit druhou tvář, ať to stojí, co to stojí. Ačkoli jste normálně velmi nekonfliktní osoba, najednou se ve vás cosi pohnulo. Nepodléhejte tomu, konflikty si budete do budoucna jen vyčítat. Všecko se dá vyřešit jinak, mnohem mírumilovnější cestou. Nevolte tu silovou jen proto, že se zdá být lákavější.

Lev (23. 7. – 22. 8.) Královna mečů – Eso holí – Rytíř holí

Jako obvykle si jste jistí v kramflecích, víte, že tohle je vaše chvíle, ve které můžete zazářit. V práci jste se totiž konečně dostali tam, kam jste chtěli, a teď jen trochu váháte, zda se do toho vrhnout po hlavě, nebo spíš pomalu a opatrně. Mějte na paměti, že tahle příležitost tu nebude věčně. Je důležité si vše promyslet, ale neváhejte příliš dlouho. A když se rozhodnete pro, dejte do toho všechno. Jen tak opravdu vytěžíte příležitost na maximum a dostanete se mnohem dál, než jste předpokládali.

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Panny čeká šok ve věcech lásky a určitě by se měly poradit s někým důvěryhodnýmFoto: GaudiLab, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) 8 holí – Milenci – Velekněz

Červen pro vás bude měsícem lásky, první housle zahraje váš milostný život. Ať už někoho máte, nebo ne, bude vás v tomhle směru čekat překvapení, které vás zaskočí. Rozhodně byste se neměli rozhodovat unáhleně, jak s ním naložit. Nestyďte se požádat o radu někoho, komu věříte a víte, že vám má co říci a kam vás posunout. Nenechte se ale mýlit, konečné rozhodnutí je pořád na vás. Věřte tentokrát svému srdci a nikoli rozumu, jednejte pocitově.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 3 hole – 3 pentakly – 5 holí

V práci přichází období zkoušek, kdy budete muset dokázat, že tam nejste zbyteční a že toho naopak děláte opravdu dost. Vytáhněte se vším, co vás může nějak odlišit od řady vám podobných, ukažte to nejlepší, co zvládnete. Je to dobrý pocit, použít dovednosti, na které tak často nedojde. Nebojte se neúspěchu, zažeňte stud a vězte, že své kolegy zcela převálcujete. Stačí se spolehnout na sebe a své silné stránky. Je to ve vás, tak se to nesnažte potlačit.

Štír (24. 10. – 22. 11.) 8 pentaklů – Věž - 8 mečů

V červnu bude třeba, abyste dali průchod své přirozené autoritě, která v poslední době spala kdesi pod keřem. Rozhlédněte se. Vždyť vám všichni lezou div ne po hlavě! Proberte se a ukažte jim, že s vámi nikdo mávat nebude. Šéf rozděluje dovolené a zrovna tu vaši neustále posouvá, protože vy se nikdy neozvete? Tak s tím je konec. Dejte ostatním najevo, že na vás záleží. Bude se vám volněji dýchat a tlaky, které v poslední době pociťujete, zázračně zmizí.

Střelec (23. 11. – 21. 12.) Mág – 2 poháry – Císař

Červen vám přivede do života novou zajímavou osobu. Bude vás přitahovat svým charismatem, rozhodností, schopností jasně uvažovat a vystupovat jako autorita. Než si však dotyčného pustíte k tělu, zamyslete se: opravdu někoho takového chcete po svém boku? Pokud vám nevadí, že za vás rozhoduje někdo jiný, a máte rádi ve své blízkosti dominantní osobu, není nad čím váhat. Střelci ovšem málokdy touží předat žezlo někomu jinému a tenhle člověk je rozhodně vůdce – a to  vy nijak nezměníte.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Vodnáři si budou užívat pohodu a příjemné chvíle s blízkými lidmiFoto: nd3000, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) Eso pentaklů – 9 holí – 5 holí

Jak se červen vyvrbí, to záleží jen na vás. Štěstí a pohodu totiž máte na dosah, ale v cestě stojí vaše ego. Někdo totiž nadhodí, že vaše řešení není právě ideální a že by se všechno dalo udělat lépe. To je jako zamávat vám před očima červeným šátkem. Nenechte se vyprovokovat. Nenechte vládnout uraženou hrdost a zamyslet. Pokud má dotyčný pravdu, uznejte to a předejte mu otěže. Užijete si tak klid a pohodu. Když uděláte opak, budete se celý červen štvát s jazykem na vestě.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 6 mečů – 3 pohárů – 4 holí

Červen pro vás bude obdobím radosti a úspěchů – jedno z těch životních oddechnutí, na která se všichni těší. Užívejte si přítomné okamžiky, užívejte si hezké dny s přáteli, rodinou a blízkými, protože nic jiného po vás osud ani nechce. Jen mějte na paměti, že všechno jednou končí, i věci hezké, které bychom nejraději zachovali napořád. Změna nemusí být vždy nepříjemná. Berte ji jako příležitost, jak se posunout dál, osamostatnit se a otevřít si nové možnosti. Těšte se, co přijde.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) Smrt – Poslední soud – 5 pentaklů

Tak pevně se držíte toho, co mizí v dáli, že ani nevidíte, že se kolem vás míhají další příležitosti. Ano, rozloučit se s tím, co je vám drahé a na co jste zvyklí, není nikdy jednoduché. Stačí ale, když otevřete oči a uvědomíte si, že tohle není konec, ale nový začátek. Transformace jsou někdy nutné, tak se jim nebraňte. Snažte se vidět každou změnu jako příležitost. I když se s nimi budete ze začátku těžko vyrovnávat, nakonec budou pro dobro věci a budete za ně vděční.

Máte na červen nějaké speciální plány?

Související témata:

Načítám