Hlavní obsah

Telecí rolky na víně marsala

Hodnocení:
(57)
Foto: Stream.cz

Telreolka

Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Oběd pod širou oblohou a italský recept, to jde krásně dohromady. My vám pomůžeme připravit si tuto italskou atmosféru s telecími rolkami na likérovém sicilském víně marsala .

Ingredience pro:
4 porce
Na rolky
  • 8 stonků zeleného chřestu
  • 4 telecí řízky
  • sůl a pepř
  • 4 plátky mortadelly
  • 4 plátky sýru bel pease
  • hladká mouka
  • 3 lžíce másla
  • olivový olej
  • 100 ml vína marsala
Na rizoto
  • 120 ml olivového oleje
  • 250 g rýže Vialone nano
  • 1 šalotka
  • 150 ml bílého vína
  • 125 ml zeleninového vývaru
  • 1/2 g šafránu
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • 100 g másla
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • mořská sůl
Článek

Postup:

Krok 1: Začněte chřestem, který v horké vodě krátce zblanšírujte (takto se blanšíruje) a poté zchlaďte v ledu.

Krok 2: Naklepejte si tenké telecí řízky, nejlepší jsou z kýty z oříšku – zkuste je naklepat mezi dvěma sáčky, budou pak opravdu tenké. Osolte, opepřete a na plátky položte mortadellu a sýr bel pease nebo blaťácké zlato. Přidejte chřest, zabalte a rolky lehce obalte v mouce.

Krok 3: Na hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olivový olej. Rolky opečte ze všech stran dozlatova. Krásně vám to provoní celou terasu.

Krok 4: Přidejte máslo a přelévejte ho přes maso. Rolky vyndejte z pánve, místo něj dejte marsalu a redukujte. Přidávejte studené máslo a lehce vyšlehejte jemnou omáčku.

Krok 5: Jako přílohu budete servírovat italské rizoto. Opět je to snadné, připravíte jej venku krásně na jedné pánvi a u toho můžete popíjet víno, které patří i do tohoto receptu. Na rozehřátém oleji osmahněte nakrájenou šalotku a přidejte rýži. Orestujte. Poté zalijte bílým vínem a přidejte ve vývaru namočený šafrán.

Krok 6: Nechte vařit a postupně přilévejte vývar. Když je rýže al dente, přisypte parmazán, stáhněte z plotny, přimíchejte na kostičky nakrájené máslo, případně dosolte a vymíchejte do krémova. Podávejte s rolkami.

A víte, že tento recept najdete i na Televizi Seznam v pořadu Atlas chutí? Určitě si jeho přípravu nenechte ujít! 

ynezorPumanzeSaNyknalC