Hlavní obsah
3,1
(707)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Aktualizováno

Lahodný oběd pro celou rodinu? Vyzkoušejte vepřovou panenku plnou chutí. Se šťouchanými bramborami je to pochoutka.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks vepřové panenky
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 100 g sýru s modrou plísní
  • 2 lžíce brusinkového kompotu
  • 1/2 lžičky soli
Šťouchané brambory
  • 600 g brambor
  • 150 g celeru
  • 2 lžíce másla
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Na kostičky nakrájené brambory a celer uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a do horkých brambor přidejte máslo, rozšťouchejte je a pak postupně přidávejte vlažnou smetanu. Takto připravené brambory nechte stranou a udržujte je teplé.

02.

Vepřovou panenku osolte. Plátky slaniny rozložte vedle sebe. Přidejte na ni rozdrobený sýr, brusinky a nakonec přidejte panenku. Zabalte ji do slaniny a přeneste do olejem vymazaného pekáčku tak, aby spoj zůstal vespod.

03.

Panenku vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte ji 20 až 25 minut a pak vyjměte. Nepečte ji déle, jinak by byla vysušená. Hotovou panenku nakrájejte na plátky. Uvnitř by měla být růžová. Podávejte se šťouchanými bramborami. 

Jestli máte rádi vepřové, doporučujeme také vepřové výpečky po mexicku

Související témata:

Načítám