Hlavní obsah

Test odličovačů očí: Které štípou a které zvládnou i tekuté linky?

Foto: Thinkstock

Který odličovač si povede nejlépe? Na to měl odpovědět náš testFoto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čím spolehlivě dostanete z očí řasenku i tekuté linky? Vykoušeli jsme šest připravků na odlíčení a hledali mezi nimi ten, který to zvládne nejlépe!

Článek

Pokud si nechcete zadělávat na vrásky okolo očí, měly byste si je odličovat velmi něžně a zlehka. „Oči se nesmí mnout, natož drhnout. Nejlepší je nanést odličovač na tamponek, přiložit na zavřené oko a nechat působit. Po chvíli opatrně a skoro bez tlaku setřete,“ radí vizážistka Jana Darmovzalová.

Podle tohoto návodu jsme také postupovali. Odličovače měly zvládnout tekutou černou linku, řasenku (nikoli vodě odolnou) ve dvou vrstvách a šedé stíny. Zajímalo nás, zda přípravky štípou do očí, když se do nich dostanou, jaký pocit na očích nechávají, a hlavně, jak rychle a efektivně zbaví všech nánosů. Vybrali jsme klasiku, čili odličovací mléko, dvousložkové olejové a micelární vodu – a vždy vyzkoušeli dva výrobky od různých značek.

Expresní odličovač na oči s chrpou Yves Rocher

Cena: 199 Kč/125 ml (159 Kč za 100 ml)

Jde o dvoufázový čistič s olejovou složkou. Stejně, jako ostatní tohoto druhu se musí pořádně protřepat před použitím a také během něj. Pokud to neuděláte a začnete se odličovat jen olejem, je příliš mastný a může vadit v očích i po celém obličeji. Při správném postupu ale funguje dobře, šminky odstraní, aniž musíte na tamponek tlačit. Protože má tekutou konzistenci, stane se, že pokud tamponek nepřitlačíte k uzávěru, tak se pocákáte. Odličovač příjemně voní.

Za minus považujeme velkou spotřebu tamponků, zvlášť v případě, že ho buď dáte moc, nebo ho špatně promícháte a pak musíte z obličeje dostat olejíček. Oceňujeme ale to, že i když je nepříjemné mít mastné v oku, nepálí to a oko nepodráždí.

NIVEA Odličovač extra voděodolného make-upu

Cena:145 Kč/125 ml (120,80 Kč za 100 ml)

Pro porovnání s olejovým odličovačem od Rocher jsme vyzkoušeli tento od Nivea, který také obsahuje extrakt z chrpy. Oba výrobky považujeme za srovnatelné, co se efektu týče, ten od Yves Rocher nám připadal trochu mastnější, ale jinak jsou velmi podobné – a to jak v pozitivním, tak i v negativním smyslu, a tím je nutnost přípravek během použití neustále protřepávat.

Garnier Essentials Odličovací mléko pro normální a smíšenou pleť

Cena: od 119 Kč/200 ml (59,50 Kč za 100 ml)

Odličovací přípravek za velmi rozumnou cenu. S řasenkou a linkami si neporadí tak rychle jako dvousložkové přípravky, s tekutou a proti odlíčení docela odolnou linkou se trochu pral, ale řasenku i stíny odstranil v pohodě. Po jeho použití nemáte pocit mastnoty, docela hezky voní a v očích neštípe, i když není příjemné, když se do nich dostane. Na odlíčení očí jsme spotřebovali také pět vatových tamponků, do kterých jsme mléko nechali trochu vsáknout, a teprve pak jimi odličovali. V porovnání s dvousložkovými odličovači vás použití tohoto stojí víc úsilí, zvlášť když nechcete na oči tlačit.

Dermacol Sensitive Eye Make-up Remover

Cena: od 119 Kč/125 ml (95,20 Kč za 100 ml)

Do pomyslného souboje s mlékem Garnier jsme postavili tento neparfémovaný přípravek od Dermacolu. I v jeho případě nešla linka z oka tak snadno, větší pozornost jsme museli věnovat i zbytkům řasenky u kořínků řas, hlavně u koutků. Spotřebovali jsme šest tamponků. Okolí očí je po jeho použití nemastné, konzistence je příjemná, i když nám přišlo, že spotřeba bude o trochu větší než u Garnieru. V očích výrazně nepálil, ale příjemné to nebylo.

Bioderma Sensibio H2O Micelární voda pro citlivou pleť

Cena: 599 Kč/500 ml (119,80 Kč za 100 ml)

Micelární voda je pro mnohé zatím novinkou a trochu se zdráhají ji koupit kvůli vyšší ceně. Po našem testu ale musíme konstatovat, že není důvod váhat. Funguje totiž skvěle a popere se s lehkostí i s tekutou linkou, aniž byste měly sebemenší pocit pálení, když se dostane do oka, nebo mastnoty. Není parfémovaná, ale má lehkou specifickou, ale ne nepříjemnou vůni. Má opravdu konzistenci vody, takže musíte dávat pozor, abyste jí neplýtvaly. Odlíčení je s ní snadné a čtyři vatové tamponky stačily, aby byly oči zcela čisté.

L´Oréal Dex Sublime soft micelar

Cena:109 Kč/200 ml (54,50 Kč za 100 ml)

Pro srovnání jsme vyzkoušeli i micelární vodu L´Oréal. I tato micelární voda si poradí s odlíčením očí naprosto v pohodě, jen jsme měli pak pocit, že by bylo dobré okolí očí ošetřit krémem. V očích ale nepálí. U tohoto výrobku platí dvojnásob varování, abyste s ní příliš neplýtvaly – kvůli poměrně velkému otvoru totiž vytéká ve víc než hojném množství. I proto jsme vypotřebovali šest tamponků.

Závěr:Z hlediska rychlosti a efektu vyhrávají v našem testu micelární vody.

Jaký odličovač používáte vy? Napište nám své zkušenosti!

Související témata:

Načítám