Hlavní obsah

Test rozjasňovačů: Našli jsme univerzální odstín!

Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se týče trendů v líčení roku 2021, pak je rozjasňovač jednoznačně must-have produkt. Bez zářivých lícních kostí to letos prostě nepůjde! Z jakých variant rozjasňovačů můžete vybírat a který nás zaujal nejvíc? Otestováno!

Článek

Řasenka, tónovaný balzám, tvářenka a rozjasňovač. Je to tak, highlightery jsou nezbytnou součástí současného líčení. Existují tři druhy – pudrové, krémové nebo tekuté – a nanášejí se především na lícní kosti, pod obočí, na kořen nosu, do vnitřních koutků oka a nad horní ret. Rozjasňovače jsou moje slabost, a proto dnes nebudu šetřit superlativy!

Mii, 663 Kč

Tento odstín pudrového rozjasňovače v kompaktním balení je lehce do zlatova. Lesklé částečky jsou opravdu jemně namleté, takže na pleti vytvoří dokonalý, jednotný lesk. Nanášení štětcem je jednoduché i pro nešiky, jen musíte být jemné a oklepat štětec od přebytku produktu dřív, než ho budete aplikovat na tvář.

Foto: Archiv firmy

Rozjasňovač Mii Light Loving Illuminator, odstín Leading Lady 01, 663 Kč, prodává BeautySenseFoto: Archiv firmy

Essence, 85 Kč

Tento rozjasňovač má dvě výhody: bezvadný odstín a to, že není tolik třpytivý. Hodí se krásně na denní líčení a také pro ženy, které nejsou fanynky třpytek, ale chtějí především projasnit. Balení vypadá jako korektor, produkt je tekutý a ideální je nanést ho houbičkou na tvář a poté zapracovat prsty. Co se týče odstínů, tenhle je za mě univerzální. Splyne s tónem pleti a je rozhodně slušivější než stříbrný lesk a využitelnější než produkty s odlesky do růžova nebo fialova.

Foto: Archiv firmy

Rozjasňovač essence Glow Glow go!, odstín 01 Fairy Lights, 85 Kč, prodává KupkosmetikuFoto: Archiv firmy

Clinique, 749 Kč

Tento pudrový rozjasňovač je s výše testovaným produktem značky Mii skoro identický. Také je velmi jemný a odstín je do zlatorůžova, jen je ve výsledku na tváři trochu jasnější, takže je vhodnější pro světlé typy. Vždycky mi přišlo, že nejlepší varianta, jak nanášet pudrový rozjasňovač, je pomocí huňatého štětce. Dosáhnete tak velmi jemného projasnění. Ale když chcete víc intenzity, jde produkt dobře nabrat i zapracovat prsty. A to platí o obou testovaných kompaktních produktech.

Foto: Archiv firmy

Rozjasňovač Clinique Powder Pop Flower, odstín Lunar Pop, 749 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

TheBalm, 259 Kč

Texturou je tento rozjasňovač podobný recenzovanému produktu značky essence. Jemný přípravek jde opravdu snadno zapracovat do pleti a není mu co vytknout. Jeho odstín je více do zlatova a myslím, že mojí světlé pleti tolik nesluší, v létě k opálené kůži bude ale skvostný. U tekutých variant je výhoda, že je můžete přimíchat do BB krému nebo make-upu.

Foto: Archiv firmy

Tekutý rozjasňovač theBalm Bonnie Dew Manizer, 259 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Artistry, 635 Kč

Poslední dobou jsem se zamilovala do krémových produktů, a proto mě uchvátil i dnešní vítěz. Krémový stick má dvě vrstvy: vnější je perleťová s nádechem do růžovohněda a uprostřed je průhledná část, kterou tvoří směs kyseliny hyaluronové, kokosového oleje a vitaminu E. Nanáším ho tak, že namaluju na pleť čáru, pak prsty promíchám obě složky a zapracuju. Líbí se mi, jak se perleť trochu utlumí vnitřní složkou. Na takový rozjasňovač jsem čekala! Sice stojí víc, ale na každé použití ho spotřebujete jen maličko, takže vydrží velmi dlouho.

Foto: Archiv firmy

Rozjasňovač pleti 2 v 1 Artistry Studio, 635 Kč, prodává AmwayFoto: Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám