Hlavní obsah

Test odličovačů očí: Který odlíčí i zklidní oční okolí?

Foto: Autorka

Foto: Autorka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řasenku dolů, zn. co nejrychleji! Právě tohle si přejeme od odličovače očí. Otestovali jsme jich šest. Gelové, vodové i olejové, dražší i za stovku. Který vítězí?

Článek

Oči se mají odličovat, i když se nelíčíte, protože za celý den na kůži ulpí mnoho nečistoty. Důležitou poučkou je oko nedrhnout, ale dát produkt na tamponek, přiložit na oko, nechat rozpustit líčidla a pak pomalými pohyby dolů jemně stahovat. Aby to bylo rychlejší a nevyplácaly jste tolik produktu, doporučuji tamponek předtím trochu namočit do vody.

Většinou jsou odličovače přímo určené na odlíčení očí a taky rtů, ze kterých pomůžou dostat i dlouhodržící matnou rtěnku. Některé nejsou tak účinné na intenzivní make-up, díky tomu jsou ale vhodnější na citlivou pleť i oči. Který splňuje obojí a odstraní spolehlivě i voděodolné linky bez podráždění očí?

Gel: Phyris, 350 Kč

Čirý gel, který oční okolí krásně zchladí, a tím pádem i zklidní. Po celém dni v kontaktních čočkách je to velmi příjemné a pro mě velký benefit. Odličuje spolehlivě a vyhovuje mi hodně gelová konzistence, která rychle rozpouští řasenku a nestrávím odličováním hodiny.

Foto: Archiv firmy

Odličovací gel na oční okolí Phyris, 350 Kč (75 ml), prodává VivianeFoto: Archiv firmy

Sprej: Medicalia, 558 Kč

Kdo nemá rád gely, oleje a různé mastnější emulze, bude mu vyhovovat odličovač od Medicalia. Je vodový a ve spreji. Na tamponek jsem stříkla třikrát pro každé oko. Je ideální pokud nosíte kontaktní čočky nebo máte extra citlivé oči jako já. Oko po něm vůbec nezamlží, jak se to někdy stává při použití odličovačů na olejové bázi. Je hypoalergenní a obsahuje výtažky z heřmánku pro zklidnění.

Víte, jak nanášet na tělo olej, aby z něj mělo co nejvíc užitku? Má to jeden fígl.

Foto: Archiv firmy

Jemný odličovač očí Medicalia, 558 Kč (120 ml), prodává Beauty SenseFoto: Archiv firmy

Vodový: Essenté, 360 Kč

Stejně jako Medicalia je Essenté vodový. Je určený pro citlivou pokožku a odličovat by měl jemně. Já mám zálibu ve výrazných linkách a s těmi si poradil hůř a dalo mi víc práce je odstranit. Klasickou řasenku, která není voděodolná, ale odstraní uspokojivě. Plusem také je, že není vůbec mastný.

Foto: Archiv firmy

Jemný odličovač očí Essenté, 360 Kč (100 ml)Foto: Archiv firmy

Olej: Nobilis Tillia, 339 Kč

Oči můžete odličovat i pomocí olejů. Vyzkoušela jsem levandulový od české značky Nobilis Tillia. Je vhodný pro podrážděnou, normální i citlivou pleť  a můžete s ním odlíčit i celý obličej. Je třeba ho smíchat s trochou vody, což můžete na tamponku. Vytvoří se emulze, kterou odlíčíte vše, co potřebujete. Díky vůni také načerpáte benefity aromaterapie – levandule zklidňuje a připraví na spánek. Olej je vhodný také na masáže obličeje nebo ošetření akné a jizev.

Foto: Archiv firmy

Hydrofilní odličovací olej Levandule, Nobilis Tillia, 339 Kč (200 ml)Foto: Archiv firmy

2v1: Manufaktura, 195 Kč 

Jde o spojení čisticího oleje a tonika, takže nejen pleť vyčistí, ale také jí vyrovná pH, což je důležité pro její zdravý a hydratovaný stav. Díky olejové složce odličuje velmi efektivně, nicméně trochu mi vadí, jak moc je olejový. Nutno dodat, že je určený pro suchou nebo citlivou pokožku, která to naopak ocení. Osobně preferuji spíš gely nebo vodové textury.

Foto: Archiv firmy

Olejová odličovací emulze Sedmikráska, 195 Kč (155 ml)Foto: Archiv firmy

Dvoufázový: Ziaja, 100 Kč

Dvoufázový odličovač od Ziaja vypadá nenápadně, ale o to víc mě překvapilo, jak svižně si poradil i s dlouhotrvající linkou na oči, kterou často drhnu na několikrát (jestli si chcete zvětšit oči, namalujte si bílou linku). Za mě dnešní vítěz! Před použitím musíte protřepat a pak nanášíte klasicky na tamponek. Na pleti je maličko mastný, ale po umytí vodou a usušení se ihned vstřebá. Je to bestseller a já vím proč. Za takovou cenu je to poklad – pro peněženku i moje oči.

Foto: Archiv firmy

Dvoufázový odličovač očí Kozí mléko, Ziaja, 100 Kč (120 ml), prodává Ziaja pro tebeFoto: Archiv firmy

Reklama

Související témata:

Načítám