Hlavní obsah

Redakční test: Které masky na nohy u nás zabodovaly?

Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock.com

Foto: Sofia Zhuravetc, Shutterstock.com

Reklama

Máte po zimě ztvrdlou kůži na chodidlech a ještě jste se nedostaly do salonu na pedikúru? Skvělou službu vám udělají i masky na nohy. Některé jsme v redakci otestovaly za vás. Jak to dopadlo?

Článek

Oblíbily jste si plátýnkové typy masek pro lepší hydrataci obličeje a okamžitou vzpruhu? V tom případě nyní dopřejte stejnou péči také vašim nohám a chodidlům, na která byste neměly rozhodně zapomínat. Zvláště před sezonou otevřených sandálků, která už je, doufejme, za dveřmi.

Masky na nohy, které jsou většinou v podobě dvou igelitových ponožek v jednom balení, seženete téměř v každé drogerii i ve velkých parfumeriích. Ponožky jsou napuštěné hydratačním roztokem s různými přísadami, jako je bambucké máslo, urea či tea tree olej, které slibují změkčující, regenerační, osvěžující či zklidňující účinky. Jednorázové masky tak dodají vašim nohám pružnost a hydrataci do 20 minut a hlavně za pár korun. Tady jsou naše tipy.

Regenerační Korika

Foto: Archiv firmy

Korika, SciBeauty, maska na nohy s bambuckým máslem a tea tree olejem, 120 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Lucie: V balení najdete dvě igelitové ponožky, které nasadíte na chodidla a necháte působit 10 až 15 minut. Maska má za úkol kůži regenerovat a hydratovat, nejedná se tedy o tu, díky níž se pak stará kůže do týdne oloupe. Aby měl zábal ještě lepší účinky, doporučuje se nohy nejdříve namočit v teplé vodě. Poslední dobou trpím na suché paty, ale od zábalu mám kůži na chodidlech o dost lepší. Většinou mají pro mě tyhle masky jen krátkodobý efekt, ale tahle mě dost překvapila. Skvělá záchrana, když se nemůžete dostat k pedikérce nebo vás nebaví mazat nohy každý den krémem.

Tajemství domácí pedikúry – ušetříte za salon.

Zklidňující Kocostar

Foto: Archiv firmy

Kocostar, Foot Moisture Pack, hydratační maska na nohy se zklidňujícími účinky, 129 Kč, prodává MarrinaudFoto: Archiv firmy

Testovala fotoeditorka Marianna: Na této masce jsem ocenila, že je na ní návod napsaný v češtině a její použití je vážně jednoduché. Stačí si nasadit igelitové ponožky a za 20 minut je sundat. Maska se pak nemusí smývat, jak to u některých ponožkových masek bývá, ale stačí případný zbytek tekutiny vmasírovat. Výsledek je znatelný hned po použití, ztvrdlá kůže je měkoučká, čehož nedocílím ani když přejedu paty pemzou a promasíruju vazelínou. Zkrátka celkově jsou nohy svěží a odlehčené, ani nejsou ulepené a není nutné je následně ještě něčím mazat.

Osvěžující Balea

Foto: Archiv firmy

Balea, Fuss Socken Maske, maska na nohy s extraktem z limetky a avokádovým olejem, 99 Kč, prodává dmFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Kateřina: Mám obecně velmi suchou pokožku a se ztvrdlou kůží na chodidlech jsem se něco natrápila. Domácí pedikúra není tak účinná a v době lockdownu jsem trpěla, protože salony byly zavřené. Vyzkoušela jsem různé krémy i exfoliační masky, ale fungují jen chvíli. Maska na nohy od Balea ve formě ponožek mě zaujala na první dobrou, protože nádherně voní. Extrakt z limetky a avokáda je dokonalý. S balením se dobře pracuje, ponožky seděly v pohodě, a to mám nohu velikosti 41. Navíc mají lepítko kolem kotníku, což je fajn vychytávka. Nechala jsem působit déle, než je na obalu doporučeno a následně vmasírovala zbytek séra. Nohy byly o poznání hebčí, což bylo příjemné, ale pokud čekáte výraznější účinek, chce to aplikovat pravidelně nebo použít něco agresivnějšího.

Změkčující 7th Heaven

Foto: Archiv firmy

7th Heaven, změkčující ponožková maska na nohy s bambuckým máslem a mandlovým olejem, 120 Kč, prodává Teta drogerieFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla: Na pedikúru příliš často nechodím, a tak čas od času ráda využívám právě ponožkové masky na nohy. Na příliš popraskané paty a ztvrdlou kůži netrpím, ale vždy po zimě jsou nohy opravdu unavené a potřebují větší dávku hydratace. Mazat nohy krémem před spaním mě však moc nebaví, a tak si vždy natáhnu ponožkovou masku k televizi a za 20 minut je hotovo. Tato konkrétní maska je velmi příjemná a krásně nohy zvláční.

Dvoufázová Lirene

Foto: Archiv firmy

Lirene, Foot Care, regenerační dvoufázová péče o nohy, peeling plus maska s 3% ureou, 165 Kč, prodává e-shop KupkosmetikuFoto: Archiv firmy

Testovala šéfeditorka Marie: Mám ráda, když za málo peněz dostanu hodně muziky, jako v případě této masky, která se skládá ze dvou částí – peelingu a ponožek. Nejprve jsem nohám dopřála dlouhou koupel v teplé vodě, nanesla jsem peeling, což bylo velice příjemné, a pak nasadila ponožky. Podle návodu se mají nechat aplikované alespoň 30 minut, já jsem si nohy nahoře užívala skoro tři čtvrtě hodiny a myslím, že to nebylo na škodu. Ihned po sundání a opláchnutí nohou jsem měla pocit, že jsou opravdu jemnější a hrubá kůže je měkká. Nutno tedy říct, že se o nohy starám průběžně, ačkoli přes zimu je to vždycky slabší. Byla jsem maximálně spokojená a určitě bych masku zařadila jako součást pedikúrové rutiny.

Přečtěte si také důvody, proč chodit spát v ponožkách. Jak to souvisí se sexem?

Reklama

Načítám