Hlavní obsah

Barevné i hnědé tužky na oči. Vydrží celý den? Otestováno!

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Jak nejrychleji zvýraznit oči? Vezměte tužku a orámujte si víčko. Vyzkoušeli jsme pět různých značek a barev. Nechybějí odvážnější odstíny, ale i neutrální hnědé tóny. Která z testovaných tužek nás nadchla nejvíc?

Článek

Miluju si zvýrazňovat oči linkami a je mi jedno, jakým druhem. Tekuté linky toho vydrží nejvíc a jsou nejnápadnější. Naproti tomu s kajalovými tužkami si můžete víc vyhrát. Chcete jen jemnou linku u horních řas, nebo je použít jako stíny? Dovoleno je vše.

Od těchto tužek ale nemůžete očekávat výdrž celý den. Nebo snad ano? Všemi testovanými produkty jsem si nalíčila kočičí linku a porovnala jsem jejich schopnosti. Přečtěte si, jak to dopadlo.

Tip: Aby byl konec linky ostrý, barvu jsem protáhla pomocí tvrdšího, úzkého štětečku, který se běžně používá na vykreslení rtěnky.

Alcina, 250 Kč

Je dokonale měkká, takže se s její pomocí linky kreslí velice dobře. Nemusíte tlačit, což jde na očním víčku dost těžko, a je to podle mě nejdůležitější parametr. Testovaný odstín je o trošku zářivější, než jsem čekala podle názvu, a rozhodně pohled rozsvítí. Je také lehce metalický. Tužka slibuje velkou výdrž a odolnost vůči oděru i vodě. Nechtělo se mi tomu věřit, ale vyzkoušeno a potvrzeno.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Foto: Archiv firmy

Alcina Perfect stay kajal, 250 Kč, odstín dark green, seženete v salonech spolupracujících s touto značkouFoto: Archiv firmy

Catrice, 60 Kč

Kosmetika Catrice patří do levnější kategorie a najdete ji ve většině drogerií. Za její ceny obvykle dostanete produkt nad očekávání, přesvědčila jsem se o tom několikrát. V případě tužky bych za šedesát korun neváhala vyzkoušet všechny odstíny. Vybraná barva moje oči opravdu rozzářila: nepůsobí retro dojmem a námořnická modrá vypadá dobře i v roce 2021. Tužka je stejně měkká jako předchozí produkt, ale o trochu míň odolná a barva se na sebe hůře vrství. Je vysunovací a v horní části najdete schované ořezávátko – a to je velké plus.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Foto: Archiv firmy

Catrice 18h Colour & Contour, 60 Kč, odstín 080 Up in the air, koupíte v drogeriíchFoto: Archiv firmy

Trend It Up, 50 Kč

Jste zvyklé na černou a jiných barev se trochu bojíte? Začněte s tmavě fialovou. Odstín je decentní, a když přidáte víc řasenky, krásně splyne. I přesto ale dokáže oči zvýraznit více než černá. Má stejné provedení jako předchozí produkt – je vysouvací a s ořezávátkem. Oproti němu ale tolik nevydrží: když po lince víc přejedete prsty, barva mizí. Doporučuju pro zelené nebo hnědé oči.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Foto: Archiv firmy

Trend It Up Contour & Glide, 50 Kč, odstín 051, prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Zuii, 345 Kč

Pro milovnice klasických tužek a neutrálních barev: toto je tužka v teplém hnědém odstínu. Je matná, není příliš měkká – někdy bylo lepší ji zahřát na ruce a až pak kreslit na víčko. Díky teplému odstínu krásně vytahuje moji barvu očí. Při testování jsem si ji oblíbila jako jemnou linku podél horních i dolních řas, vypadají pak hustší! Docílíte s ní jemného líčení a z testovaných tužek je nejméně odolná. Hodí se i pro citlivá očka a pyšní se označením bio.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Foto: Archiv firmy

Zuii Bio tužka na oči, 345 Kč, odstín brown, prodává BiorganicaFoto: Archiv firmy

Arabesque, 260 Kč

Hnědá linka je mnohem lepší než černá. Dosáhnete s ní přirozenějšího efektu, zatímco černá může být na denní líčení příliš tvrdá. Tato tužka je tmavší než předešlá a je spíš šedohnědá. Skvěle tedy sedne studeným typům. Když ji chcete rozmazat prstem, podaří se vám to: není otěruvzdorná. Pokud na ni ovšem nesaháte, na víčku vydrží beze změny celý den. Je měkká tak akorát, aby se linka kreslila pohodlně.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Foto: Archiv firmy

Arabesque Eyeliner waterproof, 260 Kč, odstín 39, prodává VivianeFoto: Archiv firmy

Anketa

Která tužka se vám líbí nejvíc?
Zelená Alcina
18,9 %
Modrá Catrice
25,8 %
Fialová Trend It Up
10,2 %
Hnědá Zuii
6,1 %
Tmavě hnědá Arabesque
39 %
Celkem hlasovalo 2984 čtenářů.

Nenechte si ujít další recenze kosmetiky: Která řasenka dodá objem a jaká prodlouží řasy?

Reklama

Načítám