Hlavní obsah

Nový způsob nanášení tvářenky? Pod make-up! Stojí to za to?

Foto: Maram, Shutterstock.com

Foto: Maram, Shutterstock.com

Reklama

Zdá se, že přišla revoluce v nanášení tvářenky. Dokázali byste si představit, že ji dáte pod make-up nebo klidně i na nos? Nové trendy podle beauty blogerek boří zajetá pravidla krásy!

Článek

Tvářenka je součástí líčení už dlouhá léta. Z unavené, mdlé pleti vykouzlí zdravé líce plné života a mládí. A její fanynky stále zkoušejí nové a nové techniky, jak tvářenku nanést co nejlépe. Právě teď je in aplikovat ji pod make-up, na spánky i na nos. Stojí trendy, které prosazují beauty blogerky, za vyzkoušení?

1. Lifting pomocí tvářenky

Tvářenku můžete nanášet nejen na tváře, ale i ke spánkům. Tím docílíte liftingového efektu, protože opticky vystoupnou lícní kosti. Jak na to? Barvu nedávejte jen na jablíčka, ale pokračujte i na lícní kosti a zapracujte ji až směrem ke spánkům. Tahle technika je skvělá, když si chcete opticky zúžit obličej a podpořit současný trend foxy eyes. Jen pozor, aby výsledek nevypadal spíš jako červené fleky u očí. Je to tak trochu vyšší dívčí v líčení!

Foto: Profimedia.cz

Chcete si dopřát optický lifting obličeje? Naneste tvářenku spíš na lícní kosti než doprostřed tváříFoto: Profimedia.cz

2. Roztomilý opálený efekt

Chcete tváře jako lehce ošlehané čerstvým větříkem a opálené prvním sluníčkem? Docílíte toho tak, že barvu nanesete od jednoho jablíčka přes nos k druhému jablíčku. Trochu to vypadá, jako byste se včera zapomněly namazat opalovacím krémem, ale něco do sebe tenhle způsob má – look je mladistvý a svěží. Nesmíte to však s barvou přehnat a musíte si dát záležet na bezchybném zapracování. Podívejte se na jednoduchý postup, jak na sluncem políbený obličej.

Foto: kedrov, Shutterstock.com

Chcete tvářenku i na nose? Pro začátek to vyzkoušejte s pudrovou variantou, která má menší pigmentaci než krémová. Víc produktu naneste na tváře a nos co nejjemněji poprašte štětcemFoto: kedrov, Shutterstock.com

3. Nejdřív tvářenka, make-up až nakonec

Heslo tohoto originálního trendu? Více je více. Jde o obrácený postup, než na jaký jste zvyklé: Na vyčištěnou pleť naneste primer a pak rtěnkou (užít můžete nejen červenou, vypadat dobře bude i výrazně růžová) naličte tváře i nos nebo co jen chcete, třeba i čelo. Potom dolaďte obličej korektorem a případně bronzerem. A pak teprve naneste štětcem či houbičkou make-up a spojte barvy dohromady. Nakonec můžete ještě projasnit oční okolí korektorem a vše zafixovat pudrem. Postup najdete na sociálních sítích, efekt je vážně dechberoucí – pleť vypadá jako z Photoshopu. Podívejte se na video, ať víte jak na to:

Jak správně nanášet make-up? Pro přirozený efekt ťupkejte!

Opravdu tvářenková revoluce?

Mají tyto trendy šanci se uchytit i mezi odborníky? Vizážisté obecně nemají podobné výstřelky ze sítí v lásce. Jsou totiž vymyšlené blogerkami, které jsou zvyklé se líčit na efekt pro publikum a jde jim to bravurně. Na kameru to vypadá skvostně, ale dokážete si představit, jak taková kvanta make-upu musejí vypadat doopravdy a zblízka? O přirozenosti nemůže být řeč!

Foto: Maryna Jack, Shutterstock.com

Obličej si nejdřív hojně namalujete výraznou rtěnkou a až pak nanášíte make-up. Co vy na to?Foto: Maryna Jack, Shutterstock.com

Na vlastní kůži: Výsledek překvapil!

Přesto jsem byla zvědavá a poslední trend jsem si vyzkoušela. Za mě je to příliš práce a zbytečné plýtvání rtěnkou – bylo nutné použít o dost víc líčidel, než jsem normálně zvyklá. Navíc si musíte dát opravdu práci a make-up s rtěnkou pěkně společně zapracovat.

Výsledek mě ale překvapil: pleť vypadá dokonale. Nicméně využití vidím jen na večerní líčení, na veřejné vystoupení nebo na fotografii na sítě. Na každodenní líčení bych zůstala u starého dobrého osvědčeného postupu – tedy nejdřív make-up a tvářenku až pak! Nicméně vezmu si z toho poznání, že svoji sbírku rtěnek můžu kdykoli využít i jako celou paletu tvářenek. A krémový finiš je jen k dobru.

Návod na rychlý denní make-up: Jako tvářenku můžete použít i nude rtěnku!

Reklama

Související témata:

Načítám