Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Těstoviny s cuketou, rukolou a cibulí na červeném víně zapijte stejným vínem, jaké jste použili na vaření. Z toho vyplývá, že má být kvalitní.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 2 ks červené cibule
  • 1 dl červeného vína
    12
  • 1 ks cukety
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 1 dl zeleninového vývaru
  • 1 snítka estragonu
  • 2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 hrsti čerstvé rukoly
K podávání
  • 2 lžíce sezamových semínek
    11
  • 2 lžíce parmazánu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka, v pánvi na olivovém oleji krátce zprudka orestujte a podlijte červeným vínem, které nechte zredukovat. 

02.

Přidejte na kolečka nakrájenou malou cuketu, osmahněte ji, osolte, opepřete, přidejte nasekaný estragon, podlijte lehce vývarem, je-li třeba a krátce poduste. 

03.

Ke konci přidejte rukolu a nechte ji zavadnout. Směs promíchejte s těstovinami a podávejte posypané sezamem a parmazánovými hoblinkami.

Načítám