Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

U těstovin s cibulí na víně je důležitá redukce vína a také ochucení. Dávate-li přednost rozmarýnu nebo šalvěji před tymiánem, klidně bylinky zaměňte podle vašich preferencí.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 3 ks červené cibule
  • 1,5 dl bílého vína
  • 1 trochu soli
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus a 3/4 hrnečku vody z těstovin si nechte stranou. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. V pánvi rozehřejte olivový olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. 

02.

Přelijte ji vínem, přidejte tymián a nechte zredukovat. Přidejte vodu z těstovin a těstoviny, promíchejte, dle chuti dosolte a ještě chvilku prohřejte.

Související témata:

Načítám