Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Hlíva ústřičná je nejen zdravá, ale i velmi chutná houba. Poduste ji na bílém víně se zeleninou a podávejte s těstovinami.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 2 ks červené cibule
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 dl bílého vína
    12
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžičky parmazánu
    7
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1 ks cukety
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus (stranou si necháme 1/2 hrnečku vody z těstovin). Oloupané cibule nakrájejte nadrobno, cuketu na kolečka. Hlívu dobře očistěte a nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém cibuli a hlívu orestujte. 

02.

Směs osolte, opepřete a podlijte bílým vínem, které nechte odpařit. Pak přidejte cuketu a rajčátka, orestujte a přilijte vodu z těstovin a ještě nechte podusit pod poklicí doměkka. Poté promíchejte s těstovinami. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

Načítám