Hlavní obsah

Tetování na obličeji: Kteří slavní jej mají?

Foto: Greg Reego / Maison No 9 / MEGA, Profimedia.cz

Foto: Greg Reego / Maison No 9 / MEGA, Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pomalovaných těl je v dnešní společnosti tolik, že se z ní pomalu začíná vytrácet negativní názor na všechny, kteří permanentním obrázkům podlehli. Z tetování se stal skutečný dresscode moderní doby. A šokovat? To už lze snad jen kérkou na obličeji. Kdo se takovou pyšní?

Článek

Není pochyb o tom, že tento bláznivý nápad si žádá notnou dávku odvahy. Jenže extravagantní vzhled se v showbyznysu zkrátka nosí, a tak se potetovanou tváří pyšní hned několik lidí z branže. U nás je asi nejznámější člověk s pokérovaným obličejem hudebník a výtvarník Vladimír Fanz, který se v roce 2012 ucházel o post prezidenta. Pojďme se podívat na další. Jaké symboly, nápisy a malůvky si nechali tito odvážlivci nakreslit natrvalo?

Kate Von D (39) 

Je počmáraná doslova od hlavy až k patě, ostatně patří k nejznámějším tatérkám světa. Do jejích rukou se svěřily i takové celebrity, jako je například Miley Cyrus (28), Rihanna (33), Lady Gaga (35) či Beyoncé (39). Kat von D se proslavila hlavně účinkováním v amerických reality show LA Ink i Miami Ink a spoluprací s kosmetickým gigantem Sephora. Její řadu líčidel si oblíbily zákaznice snad ze všech koutů světa. Na tváři má vyobrazené hvězdičky, které jsou prý symbolem toho, že můžete být drsně potetované, a přesto si zachovat svou ženskost.

Foto: Profimedia.cz

Tatérka, celým jménem Katherine von Drachenberg, se tetování na obličeji nebojí. A je pravda, že v její práci není obrázek na tváři žádnou překážkouFoto: Profimedia.cz

Post Malone (26) 

Zálibu v tetování našel i raper, zpěvák a producent Austin Richard Post, který vystupuje pod uměleckým jménem Post Malone. Pramení však z jeho problémů se sebedůvěrou. Je přesvědčen, že je ošklivý, a tak se obličej snaží zamaskovat rouškou cool obrázků. Na těle jich má kolem osmdesáti, údajně i proto, aby naštval svou matku. Předpokládáme, že se mu to daří. Nad obočím si můžete všimnout výhružného Drž se dál a nápisem Always tired pod očními víčky zase dává najevo, že je věčně unavený.

Foto: RCF / Everett Collection, Profimedia.cz

Kromě nápisů má na obličeji vytetovaných i několik obrázků. A neustále přibývají dalšíFoto: RCF / Everett Collection, Profimedia.cz

Presley Walker Gerber (22) 

Syn topmodelky Cindy Crawford (55) se cítil celý život nepochopený, a tak si to loni nechal napsat i na obličej: Misunderstood. Po uveřejnění své nové vizáže na sociálních sítích se ale model dočkal ze strany fanoušků nechvalných poznámek. „Jediné, co je tu k nepochopení, je tohle tetování,“ napsal například jeden. Presley Walker Gerber se podivoval, že v dnešní době, kdy si každý zvětšuje rty pomocí injekcí, vyhlazuje obličej a mění pohlaví, kritizují zrovna jeho malé tetování pod okem. Nejnovější snímky však dokazují, že přišel k rozumu a nechal si jej raději odstranit.

Foto: Profimedia.cz

Presley Walker Gerber už se zřejmě nepochopený necítí. Nápis z jeho tváře na posledních fotografiích zmizelFoto: Profimedia.cz

Amanda Bynes (35) 

Ikonu dětských a teenagerských filmů by dnes poznal jen málokdo. Můžete si ji pamatovat ze seriálu Co mám na tobě ráda (2002–2006) či komedií Co ta holka chce (2003), Královna ročníku (2007) a Panna nebo orel (2010). Slávu ale neunesla a dlouhá léta se potýkala se závislostí na návykových látkách, od marihuany po extázi. Půvabnou blondýnku už v ní nikdo nevidí, vlasy ztmavila a zamilovala se do drsnějšího vzhledu. Pod levé oko si nechala vytetovat černé srdíčko, které symbolizuje ztrátu.

Foto: Profimedia.cz

Dětská hvězda Amanda Bynes už je takřka k nepoznání. Vrchol kariéry prožila na počátku milénia a její charakteristikou byl nevinný vzhled a blond vlasyFoto: Profimedia.cz

Tekashi 6ix9ine (25) 

Hvězda hiphopové scény má za sebou slušnou řádku skandálů včetně pobytu za mřížemi. To ale nic nemění na tom, že jeho singly boří žebříčky hitparád. A patří k němu i kontroverzní image. V šatníku má snad všechny barvy duhy a pozornost budí i jeho účesy, které střídá stejně často jako šílené outfity. A co by to bylo za extrovertního umělce, kdyby neměl pomalovaný obličej? Tvář Daniela Hernandeze, jak zní jeho pravé jméno, zdobí pavučina, květiny, číslice i nápis sixnine pod okem odkazující na jeho pseudonym.

Foto: Profimedia.cz

Kontroverzní raper má jednu z nejvýraznějších image hudební branže. Ne každému se ale líbí Foto: Profimedia.cz

Moby (55) 

Známý zpěvák, skladatel a DJ se poslední dobou věnuje možná víc aktivismu za práva zvířat než muzice. Jeho životní filozofie a láska k němým tvářím se promítá i v jeho tetováních. Na rukou má nápis Animal rights (práva zvířat) a na krku Vegan for life (vegan na celý život). Všimněte si také písmen v blízkosti oka. Ptáte se, co znamenají? V odkazuje na veganství a X zase na straight edge (název pro příznivce veganství). Příznivci tohoto hnutí odmítají drogy a konzumaci masa.

Foto: Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Hudebník bojuje proti vykořisťování zvířat, to můžete poznat i z četných obrázků na jeho těleFoto: Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Jaro Smejkal (30)

Myslíte si, že v českém rybníčku na celebrity s tetováním na obličeji nenarazíte? Pak jste na omylu. Výrazného trendu se totiž nebojí ani finalista soutěže SuperStar Jaro Smejkal, a tak mu tvář zbobí několik barevných symbolů i černých nápisů. Kromě kérek je také přiznivcem piercingů, které dotváří jeho celkovou image extravagantního umělce.

Foto: Profimedia.cz

Talentovaný zpěvák Jaro Smejkal se zamiloval do tetování i náušnic, které k němu zkrátka patří Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám